IZBORI 2023.Politika

“Srbija protiv nasilja”: Predat zahtev Gradskoj izbornoj komisiji za uvid u birački spisak

“Računajte na nas, branićemo svaki glas” poručile su Nišlije na protestu koji je koalicija “Srbija protiv nasilja” organizovala ispred Skupštine grada Niša.

Kandidat za poslanika i funkcioner Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković poručio je okupljenima da budu solidarni sa građanima Beograda, navodeći da od toga zavisi kako će izgledati svi budući izbori, uključujući lokalne koji će uskoro biti u Nišu.

“Da li ćemo dozvoliti da na proleće ovde u Niš zbog glasanja presele Leskovčane ili dovoze turiste iz Republike Srpske, Bugarske, Makedonije”, upitao je Stanković.

On je istakao da koalicija “Srbija protiv nasilja” zahteva da u Beogradu glasaju Beograđani, a u Nišu Nišlije.

Građanski aktivista Danijela Vujošević kazala je da je izborna volja građana prekrojena.

“Pokušavaju da nam poruče da naš glas ništa ne vredi. Tu su se prešli. Nišlije nikada nisu ćutale. Pošto niste hteli naš glas na papiru, čućete ga na ulici”, istakla je Vujošević

Ona je kazala da su ovlašćeni predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” predali danas zahtev Gradskoj izbornoj komisiji zahtev za uvid u birački spisak.

“Proveriće da li su fantomski glasači i u Nišu glasali na izborima. Nakon protesta, oni će otići da izvrše uvid u biračke spiskove. Tako nastavljaju borbu za svaki naš glas”, istakla je Vujošević.

Organizatori protesta najavili su nova okupljanja u znak podrške građanima Beograda koji zahtevaju da izbori budu ponovoljeni

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com