Kultura

“SPRING MUSIC WEEKENDE“ na Letnjoj pozornici Crvena jabuka i Željko Samardžić

NA „SPRING MUSIC WEEKENDE-U“ U NIŠU NASTUPAJU CRVENA JABUKA I ŽELJKO SAMARDŽIĆ

24. i 25. MAJ, LETNJA POZORNICA NIŠ – KARTE U PRODAJI!

Dva uzastopna dana 24. i 25. maja na Letnjoj pozoronici u Nišu biće održan SPRING MUSIC WEEKEND na kom će nastupiti Crvena jabuka i Željko Samardžić. Prodaja karata je već od danas na tickets.rs , kao i na blagajnama bioskopa Vilin grad i Delta planet Niš.

Nišlije će naime, 24. maja moći da uživaju uz muziku i nezaboravne hitove legendarnog bosankoga pop-rok sastav Crvena jabuka.

Čuveni bend predvođen najprepoznatljivijim vokalom pop-rok scene sa ovih prostora Draženom Žerićem – Žerom, publici će odsvirati sve do jednog poznate hitove, među kojima su „Tugo nesrećo“; „Ima nešto od srca do srca“, „Tuga ti i ja“  „Bježi kišo s prozora“; „Dirlija“ i mnogo drugih pesama novijeg datuma iz opusa bogatog sa  preko 200 pesama.

Drugi dan SUMER MUSIC WEEKEND-a a biće u znaku hitova Željka Samardžića, koji decenijama vole i pevaju sve generacije.

Ljubitelji Samardžićeve muzike uživaće uz retrospektivu Željkovih najvećih hitova poput: “Grlica”, “Sipajte, još jedan viski”, “Da me nije”, “Dobar dan tugo”, “Bože čuvaj tu zenu”, “Ljubavnik”, “9000”,”Možda”,”Nisi ti za male stvari”, a biće to jedinstvena prilika da posetioci čuju i numere novijeg datuma.

Samardžić, poreklom iz Mostara, decembra 2023. godine  je imao 5 uzastopnih koncerata u beogradskoj mts Dvorani, dok je 2022. godine održao takođe 4 koncerta pred Novu godinu, na istom mestu.  Nosilac je brojnih muzičkih nagrada i priznanja, te je svojevremeno na festivalu “Pesma Mediterana” u Budvi osvojio nagradu s pesmom “Sipajte još jedan viski”. Svojim pevačkim umećem osvaja priznanja i na festivalima “Sunčane skale”, “Budva”, “Zrenjanin”, prestižne nagrade “Oskar popularnosti”, “Zlatni Melos” i pevač godine.
Vlasnik je 15 studijskih albuma.

Podsetimo, Crvena jabuka od 2018. do 2023. godine održavala tradiconalne prolećne koncerte u mts Dvorani, a publika širom Srbije dolazila je kako bi prisustvovala ovim spektakularnim nastupima.

Grupa je nastala 1985. godine čime je danas svrstana u jedan od najdugovečnijih rok bendova sa ovih prostora koji slušaju sve generacije. Specifičan naziv je grupa dobila po jabuci koju je neko od početne petorke doneo na probu.

Karte u pretprodaji na tickets.rs, i na blagajnama bioskopa Cine Grand Delta Planet i Vilin Grad po ceni od 1.900 rsd, dok je komplet karata za oba koncerta u pretprodaji, dostupan po ceni od 3.400 rsd.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com