Društvo

Počele pripreme za proslavu gradske slave, u planu koncerti, izložbe i pokazna vežba vatrogasaca

Grad Niš krenuo je sa priprema za obeležavanjem gradske slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene, a osim brojnih koncerata, priredbi, izložbi i naučnih skupova ove godine će u okviru obležavanja gradske slave biti održana i pokazna vežba dobrovoljnih vatrogasnih društva na centralnom niškom trgu, rečeno je na poslednjoj sednici Veća grada Niša.

Gradska većnica Adriana Anastasov kazala je da su pozivi poslati stranim delegacijama i napravljen predlog programa za obeležavanje slave.

“Organizacioni odbor će zasedati do kraja meseca pa ćemo tada imati konačan program. Poznato je da će obeležavanje slave početi 31. maja svečanom akademijom, a od 1. juna krenuće brojne manifestacije i najveći broj njih biće organizovan u Tvrđavi. Naravno, sve manifestacije biće besplatne za sve građane”, istakla je Anastasov.

Gradski većnik Nenad Stanković izjavio je da će 2. juna na Trgu kralja Milana biti organizovana pokazna vežba pripadnika Sektora za vanredne situacije i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

“Za protekle dve godine uspeli smo da rešimo problem koji 15 godina nije rešen, a to je da formiramo dobrovoljna vatrogasna društva. Do sada je obuku prošlo 115 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava sa kojima je grad zaključio ugovor”, izjavio je Stanković.

Prema njegovim rečima, za rad dobrovoljnih vatrogasnih društava iz gradske kase je prošle godine isplaćeno šest miliona dinara, a ove godine će dobiti još četiri miliona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com