Društvo

Sanira se krov u OŠ „Miroslav Antić“

Osnovna škola „Miroslav Antić“ suočila se,  sa prvim zimksim danima i većim padavinama, sa ozbiljnim problemom. Počelo je prokišnjavanje krova koje je nanelo dosta štete školskoj zgradi, ali i učenicima. Zbog vode koja se slivala sa krova, sa zidova je počeo da otpada malter i hvata se plesan, a hodnici koje su koristila i deca mirišu na vlagu.

Sanacija krova je bila jedino rešenje za ovaj problem, a započeta je ovih dana. Školi je u pomoć pritekla Gradska opština Pantelej koja je za ove radove izdvojila 140.000 dinara.

 

„Šteta koja je naneta školi, naneta je, ali da ne bi bila veća odlučili smo, na njihovu molbu, da im pomognemo da saniraju krov kako se sve ovo ne bi ponovilo sa prvim kišovitim prolećnim danima“, kaže Bratimir Vasiljević, predsednik Gradske opštine Pantelej. „ Kao Gradska opština dobili smo statutarnu  nadležnost da možemo male popravke i sitne intervencije da uradimo u obdaništima, školama i ambulantama. Za sređivanje krova u ovoj školi smo izdvojili 140.000 dinara, a ulažemo i u druge objekte“.

Direktor OŠ „Miroslav Antić“ u Nišu, Miloš Stanković je dodao da je ovo velika pomć školi jer je šteta mogla da bude veća da krov nije na vreme saniran.

„Sa krovom već neko vreme imamo problema, ali je ove zime počeo više da prokišnjava i voda je stigla do prostorija koje koristimo, ali na ovaj način rešavamo i ovaj problem“, kazao je Stanković.

On je dodao da je dvorište škole već neko vreme pravo gradilište i da se radi na proširenju školskih prostorija. U toku su radovi na dogradnji škole koja će nakon toga dobiti još četiri učionice, a privode se kraju i radovi na izgradnji školske fiskulturne sale.

„Nadamo se da ćemo novu školsku godinu započeti u novim učionicama i sa novom salom“, kazao je Stanković.

Učenici sada časove fizičkog vaspitanja imaju u Sportskoj dvorani koja se nalazi tik uz školsku zgradu, ali koja pripada Sportskom centru Čair. U dvorani koja ima i tribine za gledaoce često se održavaju sportska takmičenja, pa zbog toga nije stalno dostupna đacima.

Inače, ova škola koja se nalazi na samom kraju Knjaževačke ulice jedna je od retkih škola u gradu koja nema problema kada se radi o broju učenika, ali zbog stalnog povećanja broja đaka, suočeni su sa problemom nrdostatka prostora koji će, kako je najavio direktor Miloš Stanković, uskoro biti rešen.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com