Ekonomija

Sanacija puta Niš-Merošina preko Mramorskog brda

Sanacija puta Niš-Merošina preko Mramorskog brda počela je danas na delu gde je zbog klizišta kolovoz pretrpeo veća oštećenja. Gradilište su obišli većnik Miloš Milošević i direktor Direkcije Nebojša Lović.

Pored presvlačenja kolovoza novim slojem asfalta koji će popuniti ulegnuća i ispupčenja nastala zbog pomeranja tla, radi se i na čišćenju i osposobljavanju kanala za odvod atmosferskih voda sa obe strane puta.

Gradski većnik Miloš Milošević i direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović istakli su da je sanacija bila neophodna jer je stepen oštećenja puta takav da ugrožava bezbedno odvijanje saobraćaja.

Foto: www.ni.rs

Prema rečima direktora Lovića dodatni problem je predstavljalo to što su oba kanala za odvod kišnice bila potpuno zapuštena i van funkcije, tako da se voda sa brda slivala putem i dodatno potkopavala kolovoz.

Zbog radova, saobraćaj se na ovoj deonici odvija usporeno, uz naizmenično propuštanje vozila iz jednog, odnosno drugog smera, pa je zato neophodan i pojačan oprez vozača.

Asfaltiranje će početi odmah po završetku čišćenja odvodnih kanala a posao će, kako tvrdi Lović, biti završen u najkraćem mogućem roku, kako bi se odvijanje saobraćaja na ovoj deonici što pre normalizovalo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com