Društvo

NIŠ DOBIJA NOVI, MODERNIZOVANI KVART: Završavaju se radovi na asfaltiranju Bulevara Nemanjića

Radovi na asfaltiranju deonice Bulevara Nemanjića privode se kraju, a uskoro će početi da se gradi i park neposredno pored TC “Delta”. Novi kružni tok krasiće fontana, a ovaj deo grada i novo zelenilo, rekla je danas prilikom obilaska radova gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 

“Ono što je najvažnije je da se radovi što pre završe i da izmestimo mašine na druge lokacije. Na ovom delu nedostajaće još uređenje samog kružnog toka, verovatno će to biti fontana jer je to prvi kružni tok u Nišu koji ima kompletnu vodovodnu instalaciju i struju”, istakla je Sotirovski.

Još nekoliko lokacija neophodno je završiti što pre. Tu se pre svega misli na ulicu Zdravke Vučković, deo operative će otići u Studeničku ulicu, dok Putevi Srbije ovih dana rade veoma važnu saobraćajnicu od Gornje Toponice prema Vrelu. Mašine će biti angažovane i oko krpljenja rupa, koje su se pojavile na glavnim saobraćajnicama nakon zimskih meseci.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Građani Niša dobijaju novi modernizovani kvart. Uskoro će krenuti uređenje parka, a od sutra počinje da radi i novi šoping-mol. Ta invensticija je veoma važna za Grad Niš, u Delti je zaposleno blizu 1.000 ljudi u 100 lokala, ovde će kupovati ne samo Nišlije već i građani iz okolnih gradova što je nama jako značajno”, rekla je Sotirovski.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Niša Nebojša Lović rekao je da će krak od kružnog toka do kružnog toka biti završen.

Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada Niša

“Ostaće nam ulica Blagoje Parovića, deo Bulevara prema Niškoj Banji. Radićemo deo po deo, kako bi saobraćaj mogao normalno da funkcioniše. Ono što nam je bio cilj da danas završimo, to ćemo završiti”, kazao je Lović.

Saobraćaj će u ovom delu grada već od sutra teći normalno, rekli su predstavnici grada.

Površina na kojoj će biti park je rasčišćena, radila je komisija koja je procenila da je drveće bilo sklono padu i da je moralo da bude posečeno, a bilo je i onog drveća koje ne priliči parku, napomenula je ona.

Gradonačelnica je istakla da je u izgradnju šoping mola uloženo 80 miliona evra, da je grad za komunalno uređenje prihodovao 210 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. A nedaleko odatle naselje Trošarina.
    Od Ćale kule do stop šopa bez trotoara, bez drvoreda, sa nezavršenim kružnim tokom……

  2. Sudeci po fotografiji, ova Delta izgleda spolja kao jos jedna robovlasnicka fabrika za motanje kablova…..
    A, izgleda da je Miskovic dobro podmazaopojedince/pojedinke kad su se svi redom toliko rastrcali da sve srede po kratkom postupku…..

  3. Tebi bi najbolje bilo da izadjes iz kancelarije i pogledas kako napreduje skadar na Nisavi i kad ce da se zavrse radovi na uredjenju pesackog mosta?

  4. Dodjite u Lozničku da vidite moderan Niš na vodi. Posle svake kiše se davimo u blatu, 40 godina nemamo asfalt, a imamo sve dozvole i ušli smo u plan asfaltiranje. I ništa. Valjda će za narednih 40 godina da se sete da smo i mi deo ovog grada, kao i da plaćamo sve dažbine kao i ovi iz tog modernog kvarta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com