Društvo

Revitalizacija puta od Gornjeg Matejevca do manastira Svetog Jovana Krstitelja do kraja meseca

Put koji spaja selo Gornji Matejevac i manastir Sveti Jovan biće revitalizovan do kraja aprila meseca, rekao je predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević, prilikom obilaska radova. On je dodao da se radovi izvode u okviru IPA Projekta prekogranične saradnje, koštaju oko 106 hiljada evra i finansiraju se iz evropskog fonda, dok je Grad uzeo učešće od 15%.

 

“Nadamo se da će put biti na korist svima onima koji imaju potrebu da obiđu ovaj manastir. Na taj način razvijamo verski turizam, jer GO Pantelej vidi šansu za razvoj baš u verskom turizmu”, rekao je Vasiljević.

Otac Jovan, starešina manastira, naveo je da će uređen put mnogo značini za sam manastir, ali i ljude koji u njega dolaze.

“Dolaze vernici iz Niša i okolnih sela. Ovi radovi će preporoditi put i to će za nas biti kao auto-put, kao Koridor 10. Do sada smo imali samo šumski put i moglo je da se dođe samo Ladom Nivom ili traktorom, sada će moći da se dođe i putničkim vozilom i jako smo srećni zbog toga”, istakao je Otac Jovan.

Manastir Svetog Jovana predstavlja nepokretno kulturno dobro i spomenik kulture od velikog značaja i za njega se vezuju mnoga čuda, poput ikone Svetog Jovana Krstitelja, koja je za vreme bombardovanja 1999. godine plakala.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com