Ekonomija

Rasim Ljajić otvorio niški Forum naprednih tehnologija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je treći niški Forum naprednih tehnologija.

On je u Nišu pomenuo da Srbiji nedostaje 15 hiljada IT stručnjaka ali i da se upravo danas dešavaju dve bitne stvari za Srbiju.

“Upravo danas se u Narodnoj skupštini donose odluke vezane za naš tehnološki razvoj, ovde u Nišu događa se druga bitna stvar za razvoj čitave zemlje. Forum sam za sebe ne može da postoji ako ne doprinose ljudi”, rekao je Ljajić u pozdravnom govoru.

Forum naprednih tehnologija otvoren je danas i održava se do 19. oktobra. Ovaj niški forum okupio je više od 40 preduzeća, naučnih i obrazovnih institucija koje se bave razvojem visokih i inovativnih tehnologija. Deo Foruma je i Međunarodna konferencija TELSIKS, Niško savetovanje ekonomista, Sajam zapošljavanja, Sajam zapošljavanja i sajam profesionalne orijentacije, stručni paneli i tematska predavanja.

Održan je i prvi panel “Ka naprednim tehnologijama” na kome su učešće uzeli stručnjaci iz ove oblasti iz Niša i čitavog regiona.

Veliko interesovanje Nišlija izazvala je i izložba “Niš – grad elektronike kroz vreme”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com