Merošina

Promocija Antologije “Dobričko pero”

Uspešna promocija Antologije dobričkih pisaca „Dobričko pero“ u prepunom holu Narodne biblioteke u Merošini.

U ovoj zbirci zastupljeno 98 književnih stvaralaca iz dobričkog kraja, od kojih je na promociji prisustvovalo desetoro sa područja opštine Merošina. Poema „Grumen srpske zemlje“ autora Miluna Miletića naišla na poseban odjek, a poezija Milana Sibinovića iz Gradišta izazvala jake emocije prisutnih.

U prepunom holu Narodne biblioteke u Merošini u sredu od 17 sati održana je skoro dvočasovna promocija Antologije književnog stvaralaštva dobričkih autora „Dobričko pero“ Miroljuba Miće Vulića, književnika i hroničara sa dobričkih prostora.

U uvodnom delu promocije o knjizi je govorio recenzent prof.dr. Boško Prokić, istakavši da je posebna vrednost knjige što se na ovaj način omogućuje da se šira kulturna javnost upozna sa likom i delom autora sa ovih prostora i na taj način oceni vrednost i doprinos kulturnom stvaralaštvu Dobriča.

Autor Antologije zahvalio se saradnicima na pomoći koju su mu pružili i mnogobrojnim donatorima , istakavši da mu rad na njegovom petom književnom delu nije bio nimalo lak, ali znajući vrednost i značaj za buduće generacije , sve je radio sa ogromnim entuzijazmom i energijom.

U zabavnom delu promocije aplauzima su nagrađene za izvođenje narodnih pesama Jovana Ilić iz Bresta, učenica 5. godine muzičke škole i Katarina Milojević iz Krajkovca.

Miroljub Mića Vulić je višegodišnji prosvetni i radnik u kulturi. Rođen je 1947.  godine u Žitorađi. Višu pedagošku školu završio je 1970. u Vranju. Radio je u više osnovnih škola, od 1987. godine bio je direktor Doma kulture, a potom i Narodne biblioteke u Žitorađi. Za 15 godina radio u kulturi, inicirao je i organizovao čitav niz raznih kulturnih manifestacija – “Susreti sela”, “Prvi glas Dobriča”, “Autori pisane reči opštine Žitorađa” i druge.

Tekst je deo projekta „Upoznajte Merošinu” koji je podržan od strane opštine Merošina u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com