Društvo

Preregistracija, prodaja ili predaja trofejnog oružja

Fizička lica koja imaju odobrenje za držanje trofejnog oružja dužna su da do 5. marta izvrše preregistraciju, prodaju, da onesposobe svoje oružje ili ga bez naknade predaju u korist Republike Srbije, piše u soapštenju PU Niš.

Oni navode da  obaveza vlasnika oružja prositiče iz člana 50. stava 2. Zakona o oružju i municiji (“Službeni glasnik RS”, broj 20/2015).

Nepostupanje po ovoj zakonskoj odredbi kvalifikovano je kao prekršaj, članom 47. Zakona o oružju i municiji, za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 5.000 do 150.000 dinara, a može biti izrečena i zaštitna mera oduzimanja oružja, objašnjava se u saopštenju.

Sve informacije vezane za primenu Zakona o oružju i municiji  mogu se dobiti u Policijskoj upravi u Nišu, na šalteru broj 6 i u kancelariji broj 19 svakog radnog dana u periodu od 8 do 12 sati, ili na brojeve telefona 018/503-255 i 503-172 , svakog radnog dana u vremenu od 08 do 15 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com