Društvo

Počela registracija električnih trotineta, poznata cena nalepnice

Izdavanje nalepnice za električne trotinete koštaće 1.560 dinara, a obrazac na kom će se popunjavati osnovni podaci 500 dinara, objavljeno je u Službenom glasniku Republike Srbije.

Nakon 15. juna 2024. godine, u saobraćaju na putu mogu učestvovati samo laka električna vozila na kojima je postavljena nalepnica u skladu sa odredbama pravilnika, o čemu su Niške Vesti već pisale.

U navedenom pravilniku objašnjena je procedura podnošenja zahteva za dobijanje nalepnice, dat je obrazac zahteva i način popunjavanja, kao i spisak potrebne dokumentacije od čega je najvažnija tehnička dokumentacija za lako električno vozilo iz koje se mogu utvrditi marka lakog električnog vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila. Ova dokumentacija se po pravilu dobija prilikom kupovine trotineta. Uz zahtev pored navedene tehničke dokumentacije, prilaže se očitana lična karta za fizička lica, odnosno dokaz o upisu u registar pravnih lica za pravna lica, izjava propisana pravilnikom, na propisanom obrascu i dokaz u uplaćenoj naknadi za izdavanje nalepnice u iznosu od 2.060,00 dinara, od čega cena usluge izdavanja nalepnice iznosi 1.560,00 dinara, dok cena obrasca nalepnice iznosi 500 dinara.

Prijem i obrada zahteva, izdavanje i postavljanje nalepnice vrši se na mestima koja se nalaze u informaciji objavljenoj na zvaničnom internet sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja, a koja obuhvata spisak od 80 gradova i opština, odnosno preko 150 predajnih mesta.

Sve dodatne informacije o načinu podnošenja zahteva, potrebnoj dokumentaciji i detaljnijoj informaciji o predajnim mestima, možete dobiti kroz kontakt formu putem imejla trotineti@amss-cmv.co.rs, kao i putem kol centra AMSS na broj 1987.

“Apelujemo na sve vozače lakog električnog vozila da poštuju saobraćajne propise, da uvek koriste zaštitnu kacigu i nose svetloodbojni prsluk kada se kreću kolovozom”, poručuju iz Agencije za bezbednost u saobraćaju.

Registracija trotineta je TRAJNA.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com