Sport

Preko 400 takmičara na Seoskoj olimpijadi u Donjoj Trnavi

Takmičare iz svih sela sa teritorije GO Crveni Krst okupili su se danas u Donjoj Trnavi. Igrao se basket, šah,pikado,  mali fudbal, tenis, a bilo je takmičara koji su odmeravali snagu u nadvlačenju konopca i takmičili se ko je najbrži. Olimpijada se organizuje 17. put.Takmiči se preko 400 učesnika u 10 disciplina

Predsednik GO Crveni Krsti prof. dr Miroslav Milutinović rekao je da je ovo jedina opština u Nišu koja organizuje seoske igre.

“Već 16. ovog meseca biće održane i republičke seoske igre na kojim će učestvovati pobedničke ekipe sa ove. Nadam se da ćemo i tamo osvojiti neko mesto, kao što smo i do sada. Cilj opštine je da razvijemo sportski duh kod naših mladih ljudi, takmičarski duh kolektivnog rada, a najviše druženje”, istakao je Milutinović.

Mihajlo Golubović iz Trupala učestvuje svake godine i takmiči se u košarci, fudbalu i šahu. Misli da će najviše uspeha imati u fudbalu.

“Mislim da je sport pola zdravlja i da bi svi trebalo da se bave sportom, pogotovo mladi, a da ostave telefone”, poručio je Golubović.

Emilija Kovačević iz Donje Trnave koja se takmiči  u fudbalu ističe da je sport veoma važan, a fudbal je odabrala jer se radi o zanimljivom sportu.

“Privlači me lopta, teren i taj mir koji osetim kada igram fudbal”, kazala je Emilija.

GO Crveni Krst za ovakve manifestacije izdvaja 7,7 miliona dinara, tako da, prema rečima predsednika opštine sve sportske i kulturne manifestacije su pokrivene i tehniči i finansijski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A,sve pod patronatom,lokalnog,selskog sns ! Sport nije vazan, vazno je da me vide,da sam bio !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com