Društvo

Pravosudna akademija – zakazan pismeni deo prijemnog ispita za 05.11.2018.

Pismeni deo prijemnog ispita Pravosudne akademije zakazan je za 5. novembar 2018. godine sa početkom od 10.00 časova. Za kandidate sa boravištem na teritoriji niške apelacije ispit će se održati u Višem sudu u Nišu, Voždova ulica broj 23, drugi sprat, sala broj 90.

Po oglašenom „Konkursu za izbor kandidata za prijem na početnu obuku, IX generacije, u Pravosudnoj akademiji“ objavljenom u Službenom glasniku broj 72, od 28. septembra 2018. godine, a na osnovu člana 27. Zakona o Pravosudnoj akademiji („Sl.glasnik RS“ br.104/2009, 32/2014 – Odluka US RS i 106/2015)

Precizne informacije o datumima i mestu polaganja testa ličnosti i usmenog dela prijemnog ispita, biće naknadno objavljene.

Više detalja možete naći na sajtu Pravosudne akademije.

PODSETNIK ZA KANDIDATE:

• Kandidati su dužni da na mesto polaganja dođu najmanje 30 minuta pre polaganja ispita

• Kandidati su dužni, po dolasku na mesto polaganja, da se prijave ovlašćenim licima Pravosudne akademije

• Prilikom prijave kandidata za polaganje, proverava se identitet kandidata uvidom u ličnu kartu ili pasoš, i to proverom JMBG-a

• Istovremeno se provera i da li je kandidat doneo potvrdu o uplaćenoj naknadi za polaganje ispita. U slučaju da kandidat nije poneo dokaz o uplati, polaganje ispita će kandidatu biti omogućeno, ali je kandidat u obavezi da potvrdu donese najkasnije do polaganja testa ličnosti.

• Nakon provere identiteta, kandidatu se uručuje ispitna prijava na kojoj kandidat mora da zaokruži oblast (građansko/krivično pravo)

• Kandidat je u obavezi da pred ovlašćenim licima Pravosudne akademije isključi mobilni telefon i sve svoje lične stvari odloži u poseban deo prostorije, koja će za to biti predviđena.

• Sa prijavom, kandidat se upućuje u salu na predviđeno mesto na kome se već nalazi postavljen pribor za rad

• Kandidati mogu da dođu najkasnije do 09:50. Nakon tog vremena više nije moguće ulaziti u salu

• Test se radi pod šifrom. (Čl. 7 Pravilnika o sadržini i polaganju prijemnog ispita)

• Kandidat može polagati ispit u trajanju od maksimum 90 minuta, s tim da ispit može napustiti najranije 15 minuta pre isteka 90 minuta predviđenih za polaganje. (Čl. 8 Pravilnika o sadržini i polaganju prijemnog ispita)

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com