Politika

Potpredsednica Vlade čestitala gradonačelnici Niša pre imenovanja

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović čestitala je danas novinarki i doskorašnjoj načelnici Nišavskog upravnog okruga Dragani Sotirovski postavljenje na dužnost gradonačelnice Niša.

Mihajlović je istakla da nema dovoljno žena na poziciji gradonačelnika i predsednika opština i da nam je potrebno više uspešnih žena u politici.

Ona je poželela novoj gradonačelnici uspeh u daljem radu i dobre rezultate, izrazivši uverenje da će ogromno iskustvo, energija i posvećenost u poslu koje je krase doprineti da Nišlije žive u svom gradu bolje i kvalitetnije, prenosi sajt Vlade Srbije.

“Nije nepoznanica koliko je teško biti žena u Srbiji, a posebno uspešna žena u politici. Kao društvo borimo se za rodnu ravnopravnost i bolji položaj žena, ali to nije nimalo lako kada na svakom koraku nailazite na kamen spoticanja i kada pojedini mediji to podržavaju”, ukazala je Mihajlović.

Ona je, osvrnuvši se na natpise u pojedinim medijima koji dovode u pitanje kompetencije nove gradonačelnice, poručila da protiv ovakvih predrasuda moramo svi da se borimo ukoliko želimo da živimo u razvijenom društvu.

Čestitke pre imenovanja stigle su danas i od najstarijeg poslanika u aktuelnom sazivu Vidojka Đorđevića. On je na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Niša čestitao novoizabranom predsedniku Bobanu Džuniću, ali kako je rekao i gradonačelnici.

Kandidatnjika iz redova SNS Dragana Sotirovski biće izabrana za gradonačelnicu Niša, potvrdio je za portal nova.rs poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović. On je rekao da će Sotirovski biti prva žena na čelu Niša.

Sotirovski, načelnica Nišavskog okruga, za gradonačelnika Niša trebalo bi da bude izabrana na sednici Skupštine grada koja je zakazana za sutra u 11 sati.

Konstituisana Skupština grada Niša, ko će biti gradonačelnik znaće se na narednoj sednici

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com