Politika

Konstituisana Skupština grada Niša, ko će biti gradonačelnik znaće se na narednoj sednici

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Niša, potvrđeni su mandati novim odbornicima, a za predsednika Skupštine izabarn je, većinom glasova, Boban Džunić, nekadašnji predsednik Gradske opštine Palilula. Takođe, na sednici je izabran i sekretar – Ružica Đorđević, koja je obavljala tu funkciju i u prethodnom sazivu. Sledeća sednica biće održana već sutra, a na njoj će biti izabran gradonačelnik, kao i gradski većnici.

Za izbor Bobana Džunića, na mesto predsednika Skupštine, glasalo je ukupno 59 odbornika, od toga 54 za, 4 protiv, jedan listić je bio nevažeći, a dva listića neiskorišćena.

“Želim da vam kažem da sam polaskan što sam postavljen na funkciju predsednika Skupštine grada Niša. U narednom mandatu obećavam, trudiću se i zahtevaću saradnju izvršne i zakonodavne vlasti. Skupština grada Niša biće otvorena za svakog građanina grada Niša, biće stepenik saradnje sa svim građanima, našim sugrađanima”, izjavio je Džunić.

U skupštinskim klupama naći će se 61 poslanik. Koalicija formirana oko naprednjaka “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, ima 47 odbornika, SPS-Jedinstvena Srbija 6, „Niš moj grad“ 4 odbornika, „SPAS“ 3 i Ruska stranka 1.

Nova sednica Skupštine zakazana je već za sutra, od 11 časova, kada bi trebalo, kako je istakao Džunić, da bude izabran novi gradonačelnik Niša, kao i novi gradski većnici.

Dragana Sotirovski, prema nezvaničnim navodima, glavni je kandidat da postane gradonačelnica Niša. Najstariji poslanik u aktuelnom sazivu Vidojko Đorđević, koji je predsedavao sednicom do izbora novog predsednika, čestitao je Džuniću, ali je u čestitkama pomenuo i “buduću gradonačelnicu”.

Džunić je najavio da će se na sutrašnjoj sednici saznati ko će konstituisati vlast.

“U vlasti smo u ovom momentu sa Socijalističkom partijom Srbije i sa svim onim partijama sa kojima pregovaramo još uvek, tako da ćemo to znati od sutrašnjeg dana”, izjavio je Džunić.

Dveri dočekivale odbornike ispred Oficirskog doma

Pred sam početak Skupštine desetak pripadnika pokreta Dveri okupilo se ispred ulaza u Oficirski dom, gde se održavala sednica. Kako su ranije poručili, oni aktuelnu Skupštinu grada smatraju nelegitimnom i antiustavnom. Oni su ispred ulaza bacili paprinu imitaciju novčanica i odbornike dočekivali povicima i zvižducima.

Foto: P. V.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com