DruštvoPolitika

Područna jedinica Agencije za borbu protiv korupcije otvorena u Nišu

Agencija za borbu protiv korupcije otvorila je danas područnu jedinicu u Nišu, u gradskim prostorijama u ulici Milojka Lešjanina.

Direktor Agencije Dejan Damnjanović rekao je da područna jedinica doprineti smanjenju nivoa korupcije u Nišavskom okrugu, doprineće snažnijem sprovođenju nadležnosti koje Agencija ima i omogućiće neposrednu komunikaciju sa građanima u tom delu zemlje.

“Svesni smo da borba protiv korupcije nija laka, zato želimo da doprinesemo razvoju svesti o neprihvatljivosti takve pojave koja podriva temelje svakog društva”, izjavio je Damnjanović.

Prema njegovim rečima Agencija trenutno sprovodi javni konkurs na koji mogu da se jave organizacije civilnog društva, a koji ima cilj podizanje nivoa obrazovanja mladih u funkciji sprečavanja korupcije.

“Želimo da pružimo podršku organizacijama civilnog društva u sprovođenju aktivnosti usmerenih na edukaciju i motivisanje učenika i studenata za aktivno učešće u sprečavanju korupcije”, kazao je Damnjanović.

Foto: B.Lj.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je kazala da je Niš, posle Kragujevca, drugi grad u Srbiji u kome je otvorena područna jedinica Agencije za borbu protiv korupcije i to na inicijativu gradskog rukovodstva.

Sotirovski je istakla da se time pokazuje da država nastavlja decentralizaciju institucija.

“Otvorili ste svoja vrata u Nišu da pomognete i vi nama koji smo na funkciji da se borimo i izborimo sa sistemskom korupcijom.Ne kažem da je ima, ali uvek je bolje sprečiti nego lečiti”, izjavila je Sotorivski.

Prema njenim rečima, područna jedinica Agencije otvoriće svoja vrata svima onima koji zloupotrebljavaju medije i na svim mestima govore kako su funkcioneri u ogromnoj korupciji, da sve informacije koje imaju dostave kroz različite prijave.

Ona je dodala da će područna jedinica verovatno dobijate prijave i od ljudi iz mesta koja gravitiraju Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com