Virus KoronaZdravlje

Pobedili koronu. Zahvalni lekarima Vojne bolnice koji su se borili za njihov život

Zahvaljujući lekarima, ali i vakcini, Katica i Žarko Dragojević provešće vaskršnje praznike sa svojom porodicom. Oni kažu da je borba sa koronavirusom bila neizvesna, posebno kod osamdesetpetogodišnjeg Žarka koji je uspeo da, iako na veštačkoj ventilaciji pobedi ovu bolest koja je zavladala čitavim svetom.

Slične simptome je imao ovaj bračni par iz Niša. Visoka temperatura i obostrana upala pluća, klinička je slika koju su im saopštili lekari. Kod Katice je bio blaži oblik, ali je Žarko u Vojnu bolnicu u Nišu primljen u jako teškom stanju. Pitanje je bilo da li će Žarko uspeti da se izbori sa koronom.

“Sav taj trud, rad, angažovanje svih medicinskih radnika je pomoglo da moji roditelji ostanu živi”, kaže njihova ćerka Ljiljana Dragojević.

Sada su obadvoje kod kuće. Žarko kaže da se možda zarazio zato što se malo opustio jer je primio vakcinu. Prošlo je mesec dana od vakcinisanja.

“Opustio sam se i iskreno nisam ni blagovremeno reagovao kada sam osetio prve simptome. U kućnim uslovima sam rešavao visoku temperaturu. Međutim, stanje se pogoršavalo pa sam morao da se javim lekaru. Oni su obavili kompletan pregled i ustanovili upalu pluća”, istakao je Žarko.

U Vojnoj bolnici je bio 20 dana. Bio je i na kiseoniku i na respiratoru. Korona je učinila svoje pa je u toku lečenja došlo i do oslabljenja srca. Sada je na kućnom lečenju, ali oporavak će još potrajati.

“Vakcina koju sam primio mi je spasila život. Pamtiću reči lekara koji mi je rekao da nisam primio vakcinu ishod bi bio fatalan”, iskren je Žarko Dragojević i apeluje na sve građane da prime vakcinu.

Na kraju želi da se zahvali svima, kompletnom osoblju Vojne bolnice, doktorima Nebojši Đeniću i Predragu Cvetanoviću i svom medicinskom osoblju koje se nesebično davalo u spasavanju bolesnika zaraženih koronom. Njihovim požrtvovanjem dobili su šansu da nastave život i ove praznične dane provedu u porodičnom domu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com