Promo

Pet saveta za negu i zaštitu kose tokom leta

Nega kose tokom leta je jako važna jer kosa tokom letnje sezone postaje suva i bez sjaja. Kosi je tada potrebna posebna nega i zaštita.

Sunčevi zraci, pogotovo u toku dana kada je sunce najjače, koliko god da ste kratko izloženi, oštetiće kosu i učiniti je slamastom i neprivlačnom.

Kada dođe leto većina nas priželjkuje odlazak na more i raduje se vremenu koje će provesti na plaži, ali valja znati to baš nije najbolja stvar za vašu kosu. Zato postoje neka rešenja koja mogu da vam pomognu da očuvate kvalitet kose.

1. Redovno perite kosu

Prašina i nečistoća od zagađenja pomešani sa znojem talože se na koži glave što stvara probleme i samoj kosi. Iz tog razloga kosa mora da se pere redovno da bi zadržala sjaj i kvalitet.

2. Redovno korišćenje blagih šampona

Moćni sunčevi zraci lako mogu da učine kosu lomljivom i suvom, a ako je tretirana agresivnim preparatima, koji su puni hemije, situacija može da se pogorša. Jedan od načina da to izbegnete jeste korišćenje blagih šampona.

DCP Hemigal predstavlja šampone za kosu Fitogal kolekcije. Šampon za kosu (jabuka, kamilica, kopriva, breza) namenjen celoj porodici za svakodnevno pranje kose. Šampon uz bogatu penu kosu ostavlja sjajnom, zdravog i toniziranog izgleda.

3. Balzam štiti kosu od znojenja

Balzam je veoma dobar kada je u pitanju zaštita kose tokom letnjih dana. Pored toga što sprečavaju da se kosa ulepi used znojenja, hrane koren i kožu neophodnim vitaminima i mineralima.

Koristite Fitogal balzam za kosu da biste zaštitili kosu i održali je glatkom i sjajnom.

Intenzivna formula sa proteinima pšenice i pantenolom prodire duboko u vlasi suve, oštećene i/ili bojom tretirane kose, hidratiše, jača i popravlja njenu strukturu. Aktivne supstance olakšavaju češljanje svih tipova kose, daju joj prirodni volumen, čine je otpornom na kidanje/pucanje vrhova i ostavljaju je blistavo sjajnom i elastičnom.

4. Unosite dosta tečnosti

Unošenje velike količine vode tokom ne samo da je dobro za vaš organizam i kožu, već i za kosu. Voda može lako da nadoknadi izgubljenu tečnost iz tela, ali i da koristi kosi, koja neće izgledati suvo, imaće punoću i sjaj.

5. Održavajte krajeve redovnim skraćivanjem

Tokom leta na kosi se pojavljuju rascvetalii krajevi zbog neizbežne suvoće. Rascvetali krajevi jednostavno uništavaju izgled frizure koju ste napravili. Zato treba da se skraćuju redovno čim se rascvetaju.

FITOGAL
www.dcp-hemigal.rs
FACEBOOK
INSTAGRAM
069/8910409

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com