Sport

Otvoren poziv za volontiranje na FIBA EP U18 u Nišu

Niš će ovog leta biti domaćin FIBA prvenstva Evrope za najbolje košarkaše do 18 godina. Takmičenje će se održati od 22. do 30. jula u dvorani Čair i Mika Antić, a tim povodom raspisan je i konkurs za volontere. U organizaciji ovog takmičenja, pema rečima organizatora, mogu učestvovati mladi od 15 do 30 godina.

 

“Preko 70 volontera i volonterki dobiće priliku, da nakon što prodju dva kruga selekcije, budu deo organizacije jednog od najvećih sportskih dogadjaja do sada u Nišu”, saopštili su organizatori.

Oni su pozvali mlade da im se pridruže i zapamte ovo leto po najboljem volonterskom iskustvu koje će im doneti nove veštine i nove prijatelje.

Da podsetimo, Evropsko prvenstvo za juniore u Nišu će biti održano u poslednjoj nedelji jula ove godine, kada će naš grad ugostiti mlade košarkaše iz 16 zemalja.

Generalni sekretar КSS Zlatko Bolić rekao je da organizacija Evropskog prvenstva za juniore podrazumeva neke specifičnosti za koje se treba pripremiti na vreme, ali da se Niš dokazao kao dobar domaćin jer je već uspešno organizovao nacionalne kupove u košarci za muškarce i žene, Кup Radivoja Кoraća i Кup Milana Cige Vasojevića i da ne sumnja da će tako biti i ovog puta.

Direktor prvenstva Dejan Damnjanović govoreći o značaju ovog takmičenja, kazao je da je za Međunarodnu košarkašku federaciju (FIBA) ono na visokom drugom mestu, odmah posle Evropskog prvenstva za muškarce, i da će se od strane ove organizacije ono pratiti sa posebnom pažnjom.

 

Prijavni formular je na sledećem linku: https://forms.gle/Rxd4xtKGgHVRZtD9A

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com