Društvo

Otvara se Ulica Oldtajmera

Međunarodni susret ljubitelja i vlasnika istorijskih vozila Niš 2019. biće održan u petak 9. i subotu 10. avgusta, u dve programske celine „IV Nišville Oldtimers Fest“ i „VI Oldtajmer skup Niš”.

Program počinje večeras u 18 sati dočekom gostiju, a potom sledi svečano otvaranje manifestacije i početak programa  „Nišville Oldtimers Fest 2019”. Manifestaciju prati i izložba fotografija na temu “Oldtajmer”.

U subotu organizatori dočekuju goste, a u Ulici Oldtajmera svoja mesta zauteće vozila koje vlasnici ljubomorno otržu od vremena. Program počinje u 11 sati, da bi u podne svečano bio otvoren drugi dan manifestacije  „VI Oldtajmer skup Niš“.

“Za subotu je planarian i za građane najzanimljiviji događaj kada će vlasnici sa svojim ljubimcima iz Tvđave krenuti na defile gradom, a voziće do spomenika Čegar”, kažu organizatori. “Tu će biti organizovana i izložba istorisjkih vozila, a nakon toga se nastavlja revijalna vožnja, ali sada na povratku za Niš”.

Izložba istorijskih vozila u centru Niša, na Trgu kralja Milana, zakazana je za 15 sati.

“U subotu u 18,45 sati počinje drugi deo programa u Tvrđavi  „Nišville Oldtimers Fest 2019“. Planirano je i drugo izložbeno veče, a potom i dodela plakata i zahvalnica učesnicima manifestacije”, dodaju organizatori.

“Nišville Oldtimers Fest” pokrenut je 2016. godine. Predvodi ih Nikola Vučković, ispred Fejsbuk zajednice “OLDTIMERS Group”. Program se održava u centralnom delu Tvrđave, u takozvanoj  “Ulici oldtajmera” i ove godine se održava četvrti put zaredom.

Sa druge strane, “Oldtajmer skup Niš”, pokrenut je 2013. godine. Program ove manifestacije, posebnog dela Nišville festivala, prvi put organizuje tim Udruženja ljubitelja istorijskih vozila – Oldtajmer klub Niš, u saradnji sa Nišville fondacijom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com