Kultura

Oliveru Paunoviću na “ProFIFestu” u Prokuplju uručena zahvalnica za nesebičan doprinos u razvoju kulture

Svečanom ceremonijom dodele nagrada i projekcijom nagrađenih filmova, u Domu kulture u Prokuplju, završen je 12. Prokupački filmski festival ProFiFest. Autori su se takmičili za najbolji film u pet kategorija i to kratki igrani, eksperimentalni, dokumentarni, animirani i domaći film. Oliveru Paunoviću, čiji je film “Dule Savić, a u Londonu muk” prikazan na zatvaranju ovog festivala uručena je uručena zahvalnica za nesebičan doprinos u razvoju kulture.

Na ovom festivalu publika je mogla da pogleda svetska dostignuća u oblasti kratkog, dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog filma.

“Preko mojih filmova stvaraju se jake emocionalne veze sa publikom i nastaje nešto što će ljudi pamtiti, pričati o tome… Kroz produkciju filmova želim da istaknem kreativnost, organizatorske sposobnosti i strast prema ovoj vrsti filma – tako nastaju dela koja inspirišu, zabavljaju i teraju na razmišljanje”, kazao je Paunović.

Foto: NV

Festival se održao uz podršku Ministarstva kulture, Grada Prokuplja i brojnih sponzora i prijatelja. Ove godine su žiri činili producent Boban Stefanović i reditelj iz Indije Sudir Dut. Filmovi su bili podeljeni u pet kategorija, a to su kratki igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i domaći filmovi. Ljubitelji filma su mogli da pogledaju i dugometražne filmove, a kao i ranijih godina, organizovane su i tribine, radionice i druženja mladih.

Foto: NV

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com