Kultura

Veliko priznanje: Producentu Oliveru Paunoviću „Zlatna Buklija“ za najbolju produkciju

Uručenje nagrade je na velikoj svečanosti 26. aprila u Velikoj Plani.

Na XIX Festivalu dokumenatrih filmova “Zlatna Buklija” koji se održava u Velikoj Plani pristiglo je 280 radova iz 133 redakcija i produkcijskih kuća.

Žiri festivala u sastavu Nikola Lorencin, reditelj, Žarko Pekez, filmski snimatelj VFC Zastava film i Ivan Vučković, glumac, nakon odgledanih filmova proglasili su i najbolje po kategorijama.

Među nagrađenim autorima za najbolju produkciju “Zlatna Buklija” za ovu godinu, proglašen je producent Nišlija Oliver Paunović za filmove “DULE SAVIĆ, A U LONDONU MUK” i “ZLATIBOR PLANINA BOGOVA” za izuzetnu nameru i umešnost da televizijskim delom predstavi čaroliju fudbalske igre nezadrživog Duleta Savića i turističke lepote zlata vredne planine spajajući vešto dokumentarnost sa igranom formom, piše u saopštenju žirija.

“Nagrada na ovako prestižnom festivalu koji ima tradiciju, gde je konkurencija bila veoma jaka govori da niška produkcija dokumentarnih filmova uzima primat kada je ovaj vid filmskog izražavanja u pitanju. Godinama već ulažemo puno u kvalitet dokumentaraca i publika ali i stručni žiri prepoznaje kvalitet, zato dolaze i nagrade za naš rad. Prezadovoljan sam i ponosan na moju produkciju”, rekao je Paunović.

Uručenje nagrade je na velikoj svečanosti 26. aprila u Velikoj Plani, kada će publici biti prikazani i neki od nagrađenih radova.

Festival dokumentarnog filma “Zlatna buklija“ pokrenut je na inicijativu APG “Šumadija Film“ 2006. godine. Cilj festivala je da podstakne produkciju i autore na stvaranje i negovanje dokumentarnog filma, kao jedinstvenog filmskog izraza. Festival je međunarodnog karaktera.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com