Kultura

Odložena premijera predstave “Seme”. Iz pozorišta poručuju: „Zaboravimo na podele koje utiču na agresiju“

Premijera predstave “Seme” po tekstu i u režiji Miroljuba Nedovića Rikija odložena je zbog tragičnog stradanja osam učenika i čuvara u osnovnoj školi na Vračaru i proglašenja dana žalosti. Premijera drame koja je bila zakazana za 5. maj biće održana 9. maja i važiće karte koje su kupljene za prvobitni datum. Ulaznice koje su bile predviđene za današnju pretpremijeru moći će da se iskoriste 10. maja kada je zakazana prva repriza predstave.

Ova predstava je svojevrsna proslava 40-godišnjeg rada u pozorištu Miroljuba Rikija Nedovića, koji potpisuje i tekst i režiju ove drame.

Miroljub Miki Nedović, reditelj

„Žao mi je što u ovakvoj situaciji pravimo konferenciju, gde bi trebalo da govorim o predstavi kao vrhunac dobrog rada. Sve što sam hteo da pričam sve pada u vodu. Hteo sam da pričam o radostima igre sa ovom ekipom, o radosti stvaranja predstave, ali ostavićemo to za neku drugu priliku“, rekao je Miroljub Riki Nedović.

Direktor pozorišta Spasoje Ž. Milovanović rekao je da je ova tragedija opomena našem društvu i da je poslednji trenutak da se vratimo normalnim vrednostima. Srž pozorišta jeste sukob, ali je u pozorištu sukob zapravo borba između dobrog i zla, u kome dobro uvek pobedi, baš kao što je to u bajkama.  I predstava “Seme” govori o zlu koje smo mi posejali i čiju posledicu smo videli juče.

Spasoje Ž. Milovanović, direktor Narodnog pozorišta u Nišu

„Nadamo se da će sve ove podele i agresije nakon ovoga utihnuti i da će uzajamno uvažavanje i poštovanje suprotnosti, drugačijeg stava i mišljenja postati svakodnevna komunikacija. Sve ono što nam se poslednjih 15, 20 godina gomila u društvu je za posledicu imalo ovo što nam se juče dogodilo. Iskreno se nadam da je to poslednji trenutak da se unormalimo i vratimo normalnim vrednosti, uvažavanje drugog čoveka, njegovog mišljenja i stava i nada da taj njegov drugačiji stav i mišljenje ima isti cilj a to je da svima bude bolje. Ako nemamo to, mislim da ćemo biti svedoci sličnih događaja kao jučerašnjeg, a onda smo kao društvo potpuno ugasili“, poručio je Spasoje Ž. Milovanović.

Predstava „Seme“ se izvodu po tekstu i u režiji Miroljuba Rikija Nedovića, a u ovoj drami igraju sledeći glumci: Danilo Petrović, Katarina Mitić, Miroslav Jović, Ivana Nedović, Stefan Mladenović, Nađa Nedović, Marjan Todorović, Dragiša Veljković, Miloš Cvetković, Aleksandar Stevanović, Vesna Josipović, Natalija Jović, Marko Radojević i Dejan Gocić.

Kostimograf predstave je Dejan Gocić, a scenograf je Katarina Pavlović. Za muziku je zadužen Borko Mladenović, a lektor je Nataša Ilić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com