Kultura

(VIDEO) Glumačka diva, majka, supruga, baka…Ivana Nedović i njen TANGO ONLAJN za četiri decenije karijere

Glumica Ivana Nedović obeležava četiri decenije profesionalnog rada monodramom „Tango onlajn“

Prvakinja Narodnog pozorišta Ivana Nedović uspešnu karijeru, dugačku četiri decenije, obeležava premijerom predstave “Tango onlajn” večeras od 20 sati u velikoj sali niškog pozorišta. Nakon premijere i prve reprize ova predstava igraće se na novootvorenoj maloj sceni teatra.

Monodramu potpisuje Ivanin suprug, kolega, saborac – Miroljub Nedović, koji je radio tekst i režiju, kako kaže za Niške Vesti uradio je najbolje što je umeo. Dodaje da on neće ništa da komentariše pre premijere i da je sada važna – samo ona.

“Divim joj se što je izdržala toliko godina da bude na sceni i da bude moja supruga”, kaže uz osmeh Riki.

Ivana Nedović, koja iza sebe ima više od stotinu uloga i ne zna koliko predstava, priznala je novinarima da pomalo ima tremu pred premijeru, jer kako kaže ako samo i malo zakasni “otićiće” snimak.

Monodrama je jedinstvena jer u ovom “tangu” ona igra sa još 12 kolega koji su deo predstave ali u audio izdanju. “Tango onlajn” je neobična i originalna predstava, kaže ushićeno Nedović.

Foto: Narodno pozorište

“Ova monodrama nije napisana u klasičnoj formi priče, u formi ispovedanja, tu su moji saigrači, kolege, njih 12 koji se uključuju i ja sam sa svima njima onlajn. Sa svima strasno plešem. Tehnički je sve ovo veoma zahtevno jer praktično igrate na snimak – na matricu”, kazala je prvakinja niškog Narodnog pozorišta.

Ivana u monodrami dočarava političarku, koja doživljava nezgodu pred same izbore i po prirodi posla mora da razgovara sa saradnicima, porodicom, novinarima i ističe najteže joj je u toj komunikaciji da se razume sa svojom decom.

“Porodica je najznačajnija pa nas sve to najviše i boli, kada tu nešto ne štima. Zato mojoj junakinji razgovor sa sinom najteže pada”, kaže glumica koja  dodaje da u monodrami ima reči i o novinarima, portalima i žutoj štampi. Tu je pomenula i novinare koji su često nemilosrdni kada je reč o naslovima.

Kako ova monodrama jeste kruna i obeležavanje njene bogate kerijere Nedović se na konferenciji za novinare prisetila “glumačke borbe za opstanak” koja je dugačka četiri decenije. Ona ističe da svoju karijeru može da opiše jednom rečju – TRAJANJE!

“Mogu da budem zadovoljna da me je bilo sve vreme, jer nisam imala drastične pauze u igranju, što može da se desi u ovom poslu. Nisam uvek bila zadovoljna, glumac uvek misli da može više, može bolje. Bilo je i onih trenutaka kada me nije bilo na oglasnoj tabli, jer vi ste birani. Kada je bila oseka u Narodnom i nije me bilo tu, bilo me je u OFF teatru sa Miroljubom Nedovićem”, kazala je Ivana.

Kako kaže Ivana, sa suprugom Rikijem radili su šta su voleli i stvarali prilike tamo gde ih nije bilo.

“Igrali smo sada već te kultne predstave Gangsterbajtere, Vaj Faj, Made in Niš, Soko zove orla, Đavolja posla bilo je toga toliko. I znam da me publika više poznaje iz tih predstava nego sa zvanične scene“, kaže Ivana.

Ona za njihovu prododično-poslovnu priču Riki – Nađa – Ivana kaže da su oni jedna porodična manufaktura.

“Trudimo se da ne trujemo jedni druge kada smo zajedno. Pričamo šta ćemo za ručak, kako ćemo da platimo račune. Obzirom da nam je i ćerka glumica Nađa Nedović, ipak smo stalno upućeni na posao. Sve se to nekako prepliće”, kazala je uz prepoznatljiv osmeh Ivana.

„Tango onlajn“ / Monodrama sa puno lica/,će biti premijerno izvedena u subotu, 20.4., a prvu reprizu imaće u ponedeljak 22. aprila na velikoj sceni niškog pozorišta. Nakon premijernih izvođenja repertoarski život, „Tango onlajn“, nastavlja na maloj sceni pozorišta.

@niskevesti.rs Četiri decenije glumačke karijere i njena monodrama…baš sutra! Jedinstvena Ivana Nedović – TANGO ONLAJN #narodnopozoristenis #offteatarnis ♬ original sound – Niške Vesti

Tango sa Ivanom igraju i Slobodan Ilić, majstor tona., kao saigrači (audio), učestvuju: Vesna Jospović, Aleksandar Krstić, Danilo Petrović, Maja Vukojević Cvetković, Marjan Todorović, Nađa Nedović Tekinder, Stefan Mladenović, Katarina Mitić Pavlović, Miroslav Jović, Bratislava Milić i Spasoje Ž. Milovanović. Autorsku ekipu čine još, Katarina Pavlović, zadužena za scenografiju i kostim, Nataša Ilić, lektorka, i Snežana Jović, organizatorka.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. He,he,he, ,,saborac” oni ratovali ? Gde ? U životuuu Lepa je žena ..al” ovaj njen muž baš pretera…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com