Društvo

Od deponije napravili raj

Utakmicom u basketu između ekipa Gradske opštine Medijana i Udruženja građana „Prijatelji Brzog Broda“ otvoren je novi teren za basket u ovom niškom naselju, urađen po najsavremenijim FIBA-a standardima.

Sa 16:10 pobedu su odneli „Prijatelji Brzog Broda“. Prvo bacanje na koš izveo je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić, koji je i igrao za ekipu opštine.

Novi teren za basket urađen po najsavremenijim FIBA-a standardima; Foto: GO Medijana

„Građani uvek treba i da pobeđuju, pa je i ovog puta bolja bila ekipa iz Brzog Broda. Da nije bilo njih kao saradnika teško da bi čitav ovaj posao doveli do kraja. Ovo je najveća investicija Gradske opštine Medijana u komunalnu infrastrukturu i opremanje sportskih terena u poslednje tri godine. Naselje Brzi Brod primer je saradnje lokalne samouprave i građana, i zato rezultati nisu izostali. Sredstva su uložena u uređenje terena za mali fudbal sa veštačkom travom, komunalno opremanje prostora sa sedam venjaka, solarnim drvetom i pametnom klupom, stazama i podzemnim kontejnerom“, naglasio je Кocić i napomenuo da prostor sadrži i dečiji mobilijar i teretanu na otvorenom i da je kompletna površina parka kraj Nišave pokrivena podzemnim sistemom za navodnjavanje.

Foto: GO Medijana

Кocić je kazao da će opremanje ovog dela Gradske opštine Medijana biti nastavljeno u narednom periodu, ali da nijedan deo najveće niške opštine neće biti zanemaren.

Foto: GO Medijana

U parku kraj Nišave u naselju Brzi Brod postavljena je rasveta na svim terenima, kao i šetališnoj zoni, i ceo je oplemenjen različitim vrstama zelenila. Posebnu atraktivnost tribinama i igralištu daje njihov izgled u bojama srpske zastave.

Foto: GO Medijana

Predstavnici Udruženja „Prijatelji Brzog Broda“ kažu da su od prostora zatrpanog smećem i zaraslog u korov napravili pravi raj – mesto za sport i druženje, pre svega najmlađih stanovnika ovog naselja. Zahvaljuju opštini koja je imala sluha za zahteve i potrebe njihovih komšija i kažu da će i ubuduće sarađivati kako bi ovo mesto dobilo novi vrtić i preko potrebnu ambulantu.

Foto: GO Medijana

https://www.facebook.com/Brzi.Brod/videos/435494200433906/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com