DruštvoZdravlje

Novo rekordno zagadjenje vazduha u Nišu

Stanovnici Niša udisali su tokom jučerašnje popodneva i večeri vazduh koji je bio ekstremno zagadjen, a koncentracije štetnih čestica dostigle su rekordne vrednosti od početka grejne sezone.

Prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine u 20 časova koncentracija PM10 čestica u Nišu bila je 202 mikrograma po metru kubnom, odnosno četiri puta viša od dozvoljene, dok je koncentracija PM2,5 čestica bila 201 mikrogram po metru kubnom što je osam puta više od dozvoljene vrednosti. Koncentracije štetnih čestica u vazduhu naglo su krenule da rastu nakon 16 časova, što su gradjani mogli da potvrde i bez zvaničnih merenja jer je vazduh postao vidljiv, a i zdrave osobe počele su da se žale da im je disanje na otvorenom otežano, da osećaju peckanje u očima i nosu. Nakon ponoći koncentracije štetnih čestica krenule su da opadaju, ali ni u zoru nisu bile u granicama dozvoljenih. Neslavni rekord u Nišu do večeras je držao 12. decembar kada je koncentracija PM2,5 čestica bila 187 mikrograma, a ista toliko je izmereno i PM10 čestica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Sve su ovo nebuloze… Da li ste uopste culi za geoinzenjering? To je jedna mocna grana inzenjerstva za upravljanje klimom koja je zloupotrebljena poslednjih godina, a narocito u poslednje dve! Geoinzenjeringom i njegovim alatima se postize ono sto se desava, zagadjenje, zahladjenje, zagrevanje, razne elementarne nepogode i atmosferske bolje reci, tehnosferske pojave…

    1. SNS bot alarm. Ova žrna masno laže. Ne slušajte je, izgubićete život od zagadjenja ako joj budete verovali. Zaštitite sebe i sklonite mafiju sa vlasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com