Društvo

Nije izvesno da će toplana započeti grejnu sezonu na vreme

Gradska toplana u Nišu spremna je za početak grejne sezone, ali još nije izvesno da će 15. oktobra početi sezona grejanja, kao što je to uobičajno svake godine, rekao je direktor niške toplane Predrag Milačić. On je kazao da će odluku o početku grejne sezone doneti Vlada Srbije.

Prema njegovim rečima, na sistem daljinskog grejanja u Nišu je priključeno više od 30.000 domaćinstava i poslovnih objekata. Toplana, dodao je Milačić, za grejanje koristi uglavnom gas i njegovo učešće u ukupnoj potrošnji energenata je 95 odsto, mazut učestvuje sa 4,5 odsto, a lož ulje sa 0,5 odsto.
Najveći broj korisnika daljinskog grejanja u Nišu je tokom septembra, zbog niskih temperatura, grejnu sezonu započeo grejalicama, klima uredjajima i radijatorima na struju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ma ne treba da počinjete uopšte. Grejemo se strujom već 15 dana. Nema potrebe da žurite. Tamo Maja neka počne grejanje…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com