Sport

Niški ragbisti ODLUČNO na Partizan

Niški ragbi klub “Radnički” igra u subotu protiv Partizana iz Beograd, veoma važnu utakmicu koja odlučuje puno toga.

Beograđani su trenutno drugi na tabeli dok su ragbisti iz Niša treći.

Nišlije su već odmerili snage sa igračima Partizana u 2. kolu i izgubili 42:10. Tada je bilo dosta povređenih igrača, tvrdi Lazar Živković, trener ragbi kluba „Radnički“ Niš.

“Taj rezultat nije realna slika, imali smo par povređenih igrača tada, sada će u subotu da budu spremni svi igrači osim što nije u mogućnosti da igra Đorđe Stošić jer je na odluženju vojnog roka, svi ostali su spremni”, kaže Živković.

Na početku borbe da se probije ka vrhu, niški klub morao je da se dokazuje da zavređuje pažnju, danas je to mnogo drugačije, kažu igrači.

“Što se tiče igračke snage, svi smo na okupu i dodatno pojačani i spremni za taj meč koji nas očekuje u subotu. Kad su ovako jake utakmice svi imamo jači motiv da igramo spremnije i bolje”, kaže Aleksandar Ilić, igrač ragbi kluba „Radnički“ Niš.

Nakon niza uspešno odigranih utakmica, niški ragbi klub dobio je poziv da učestvuje i u Balkanskoj ligi, što je izlazak na međunarodnu scenu i to puno znači ne samo za klub već i za igrače.

“Mi ćemo biti osmi klub u toj ligi, a ja se nadam da ćemo i dalje da imamo podršku ne samo grada i Ragbi saveza Srbije već i drugih preduzeća čija nam je pomoć potrebna. Ulazak u balkansku ligu puno znači za niški ragbi “, kaže trener Živković.

Klub “Radnički ušeo je i u polufinale Kupa Srbije, što je istorijski uspeh dodaja trener niških ragbista.

Utakmica niškog Radničkog i Partizana igra se u subotu u 17 sati na pomoćnom terenu sportskog kompleksa Čair. Nišlije na tribinama su dobrodošle, jer kažu u ragbi klubu da su upavo navijači onaj 14. igrač.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com