Sport

Niški kikbokser i MMA borac u redovima ragbista “Radničkog”

Momenat u kojem se čovek odluči za profesionalno bavljenje određenim sportom, obavezno ide rame uz rame sa žrtvovanjem svog vremena i svakodnevnih obaveza, odricanjem i potpunom posvećenošću u svakom pogledu. Onaj ko se sportu tada u potpunosti posveti, postaje pravi profesionalac kojem je na prvom mestu dokazivanje i ostvarivanje što boljih rezultata na tom planu. Retki su slučajevi da jedan sportista istovremeno ima dovoljno vremena ali i snage da bude angažovan na više frontova, a jedan od takvih je kikbokser i MMA borac Marko Đorđević, koji je odnedavno i član R13K “Radnički” iz Niša.

Ovaj uspešni niški borac je juče imao debi u prvoligaškoj utakmici Radničkog protiv ekipe Soko iz Vranja, u kojem su Nišlije upisale pobedu od 16:10 (6:0) i na taj način obezbedile mesto u plej autu u kome će se boriti za mesto u A grupi u narednoj sezoni.

Redovi niškog prvoligaša od nedavno su jači za Đorđevića koji na tu temu kaže da su mu prijatelji dali sugestiju da u svoje redovne obaveze svrsta i ragbi.

“Na inicijativu svojih drugova iz ragbi kluba Radnički, počeo sam da treniram i sada sam već registrovani član ovog kluba. Nije mi teško da uskladim treninge, jer borilačka veština kojom se bavim i ragbi sam po sebi, imaju dosta sličnosti. Trčanje koje je osnova ragbija mi dosta pomaže da održavam kondiciju koja mi je potrebna za borbe, takođe i vežbe snage tome dodatno doprinose.”

Marko sa svojim saigracima iz R13K Radnicki na jucerasnjoj utakmici

Nije lako uskladiti svakodnevne obaveze sa onima koje ga očekuju u ringu i na terenu, pa ipak Marko uspeva da ih usaglasi trenirajući svakog dana. Jedan dan rezervisan je za boks, dok se narednog dana posvećuje travnatom terenu na Čairu, i tako tokom cele nedelje.

“Svojim trudom i radom uspeo sam da se izborim za mesto u prvom sastavu i to je ono što mi daje motivaciju za dalji napredak. Moram da priznam da nisam očekivao ovakav ishod ali s obzirom da radim svakog dana i ne propuštam treninge, ovo je prava nagrada za sav uloženi trud i vreme.”

Prvi utisci sa debitantske utakmice su pozitivni, pa je Đorđević dodao da će “nastaviti da trenira na oba fronta i da je prezadovoljan uslovima koji su ga dočekali na Čairu”.

Ragbiste Radničkog nakon ovog trijumfa očekuju pripreme za meč koji je na programu 5. novembra, kada u Niš dolazi Crvena zvezda. Naš sagovornik se nada da će ekipa dobro odigrati utakmicu i na kraju slaviti sa svojim navijačima.

“Očekuje nas teška utakmica sa jakim rivalom, ali se nadam i verujem da će moj tim pružiti dobru partiju i ostvariti pobedu.”

Marko se na borilačkoj sceni već dokazao u više navrata, o čemu svedoče brojne medalje i titule na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, osvojene u njegovoj desetogodišnjoj karijeri.

Đorđević je u MMA borbama debitovao u martu ove godine, kada je na kraljevačkom Međunarodnom turniru borilačkih veština osvojio zlatnu medalju u kategoriji iznad 100kg. On je već na početku finalne borbe stavio do znanja da protivnik nema apsolutno nikakve šanse protiv njega, jer je okončao prekidom u prvoj rundi.

I u tom segmentu će nastaviti da se dokazuje, a uskoro ga očekuju nove borbe.

“Što se tiče kik-boksa do kraja godine me očekuje još par takmičenja, ali o tome nekom drugom prilikom. Trenutno sam koncentrisan na ragbi i utakmicu koja nas očekuje početkom narednog meseca. Ovom prilikom pozvao bih sugradjane da nas u što većem broju podrže i vode nas do pobede!”, dodao je Đorđević.

Dok je ovakvih ljudi koji ulažu sav svoj trud i napor da niški sport podignu na viši nivo, naš grad može da očekuje samo pozitivne rezultate i uspehe na takmičenjima. Ovaj 28-godišnji Nišlija je dokaz da čovek sve može samo ako hoće. Bravo!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com