Sport

Niški kikbokseri uspešni na Prvenstvu Srbije u K-1 disciplini

Proteklog vikenda u Novom Sadu održano je Prvenstvo Srbije u K-1 disciplini za juniore i senire.

Učešće je uzelo oko 200 takmičara, među kojima i kikbokseri iz tri niška kluba. Oni su tradicionalno ostvarili odlične rezultate.

Odlicno nastup na drzavnom prvenstvu imali su i takmičari KBK ,,Gard 018″ iz Niša. Oni su osvojili dve zlatne i jednu bronzanu medalju. Titulom prvaka države okitili su se Vuk Đorđević i Pavle Mitrović u konkurenciji starijih juniora dok je Ognjen Mitrović osvojio treće mesto nastupajući u jakoj seniorskoj konkurenciji u A klasi, piše Sport juga.

Najbrojniju ekipu imao je Kik boks klub Konstantin, čiji je član Jovan Stevanović u konkurenciji mlađih juniora u kategoriji do 71kg stigao do zlata i titule prvaka Srbije. Pored toga takmičari Konstantina osvojili su još I dve srebrne I čak 8 bronzanih medalja.

Najuspešniji je bio Kik boks klub Niš čiji su takmičari osvojili 4 zlatne medalje i jednu srebrnu medalju. Zlato, ali i pehar za najboljeg juniora osvojio je Ivan Krivačević, koji je sa tri sjajne pobede dokazao visok rejting u srpskom, ali evropskom kikboksu. Zlatne medalje za KBK Niš osvojili su i Janja Savić, Nada Krivačević i Nikolina Stevanović, dok se srebrom okitio Konstantin Dunjić. KBK Niš je na Prvenstvu nastupio samo sa ovih  5 boraca, i tokom dva dana takmičenja zabeležili su samo jedan poraz. Ujedno je iskorišćena prilika, pošto je ovo prvo državno prvenstvo u ovoj godini, da se KBK Niš dodeli pehar za najuspešniji srpski klub u 2023. godini.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com