Društvo

NIŠKI IZVRŠITELJI BRŽI OD DRŽAVE: Stan Petrovića ide na doboš

Niški izvršitelji bili brži od države i prodaju dom porodice Petrović. I pored dokumentacije da su vlasnici, uterivači nikako ne odustaju.

Petrovići su platili unapred da se stan izgradi 18.000 evra, dok je još dve trebalo da doplate naknadno. Međutim, zavrzlame počinju kada se otkrije da su tadašnji preduzetnici iste stanove prodavali više puta, zbog čega je jedan završio u zatvoru, dok je drugi u bekstvu.

– Zbog propusta koji je napravio sudija, izvršitelji su nam došli na vrata stana za koji posedujemo sudsko rešenje da je naše vlasništvo i u kome živimo 15 godina, obili bravu, zarobili stvari i na vratima stavili obaveštenje da će naš stan za dva dana biti prodat na licitaciji – tvrdi Moravka. Ona pojašnjava da stan nisu mogli da uknjiže na svoje ime, i pored toga što su imali priznanicu da su stan platili, kao i ugovor, pa su rešili da tuže prodavce stana, odnosno investitore Miodraga Zdravkovića i Miloša Miladinovića.

– Suđenje se razvlačilo godinama da bi na kraju dobili presudu 16. septembra da je stan naš i da možemo da ga uknjižimo, ali u tom trenutku dolazi izvršitelj i mi ostajemo na ulici – priča Moravka. Njihova advokatica Daniela Grujičić kaže da su odmah u sudu dostavili presudu da je stan vlasništvo Zorana Petrovića, ali sudija Dalibor Stanojković, umesto da prekine izvršni postupak i spreči licitaciju, donosi rešenje kojim upućuje na vođenje daljeg parničnog postupka.

Pored svega toga što su dostavili i dokazali da je stan Zoranov, oni i dalje nastavljaju da sprovode izvršenje verovatno u dogovoru sa sudijom, jer kako bi sudija pored presude koju je dobio i predugovora, smeo da dozvoli da se izvršenje i dalje sprovodi? Izvršenje se sprovodi sve dok to sudija ne stopira. On je samo nas uputio na parnicu koja može da traje i dve godine – objašnjava Grujičićeva. Neumoljiv je i izvršitelj Miljan Trajković koji tvrdi da stan nije Petrovićev.

– Taj stan nije njihov već investitora. Ja samo postupam po zakonu i biće prodat na licitaciji – rekao je Miljan Trajković.

Grujičićeva ističe da je čitav predmet sudu predat još aprila 2015, a da je godinu dana stajao kod sudije Milene Simović, supruge izvršitelja Miljana Trajkovića koji radi na slučaju Petrovića.

Petrovićima “oči bodu” i imena koja su se našla na spisku onih koji će licitirati za stan, među kojima, kako objašnjavaju, ima maloletnika, ali i rođaka sudija.

ROĐACI I PRIJATELjI

– PREGLEDOM dokumentacije se vidi da je sve isprepletano rođačkim i prijateljskim vezama nekih sudija, izvršitelja i potencijalnih kupaca koji nameravaju da otmu naš stan na licitaciji za samo 10.000 evra. Nama je izvršitelj rekao da nemamo pravo ni da prisustvujemo licitaciji, a kamoli da licitiramo. Ne znam šta to znači, zar naše sudsko rešenje ne važi? Pokušali smo da uknjižimo stan, ali je izvršitelj, kažu, stavio i tamo zabranu – priča Zoran Petrović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com