Društvo

NIŠKA BANJA PRVI put u sistemu vaučera u akciji “MOJA SRBIJA”: Izdato i iskorišćeno 300 vaučera

U akciji Vlade Republike Srbije “Moja Srbija“ koja promoviše domaća odmarališta, Niška Banja se ove godine našla prvi put

Bilo je prijavljeno osam smeštaja koji su ispunili uslove i koji su stekli pravo da izdaju vaučere, i svih 300 vaučera, koliko je dobijeno i iskorišćeno je, kaže Dejan Jovanović, predsednik gradske opštine Niška Banja.

On dodaje da se nada da će i ostali stanodavci i vlasnici smeštaja da se pridruže ovoj akciji što bi značilo i veći broj vaučera tokom nastavka akcije. Prema njegovim rečima odobrene vaučere banja je iskoristila na najbolji način.

““Vaučeri su doprineli većoj posećenosti Niškoj Banji u ovoj sezoni”, kaže Dejan Jovanović.

“Po našoj evidenciji iskorišćeno je 300 vaučera. Bilo je prijavljeno osam smeštaja koji su ispunili uslove i koji su stekli pravo da izdaju vaučere. Iako to izgleda kao skromni rezultati to je ipak trista puta više nego što je bilo prethodnih godina, jer do sada Banja nije bila u sistemu vaučera“.

Ulazak u sistem vaučera doprineo je da se smeštajni kapaciteti u Niškoj Banji kategorizuju i zadovolje sve standarde koje zahtevaju turisti. To znači da ne može više niko da izda sobu sa zajedničkim kupatilom, ali i da u svakoj sobi mora da postoji televizor i internet. To su samo neki od standarda od kojih nema odstupanja.

O tome zašto efekti nisu onoliki koliki bi trebalo da budu, te zašto Niška Banja nije dobila više vaučera, predsednik Dejan Jovanović kaže:

„Ostale banje su i u ranijem periodu izdavale vaučere, imaju turističku supstrukturu što se tiče agencija, turističke organizacije koja je spremna za vaučere i koja već januara krene sa njihovim izdavanjem i predviđen broj vaučera se odmah potroši“.

Upravo je to jedan od razloga zbog čega je već u junu u Srbiji utrošeno svih 100.000 vaučera.

“Niška Banja će pokrenuti inicijativu prema Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, da se za banje koje se nalaze u trenutno teškoj situaciji, a to su uglavnom banje na jugu Srbije kao što su Niška, Vranjska i Kuršumlijska, odredi neki limit vaučera koji če biti iskorišćen.

Velike i afirmisane banje već poznate po velikom broju turista, mogu da iskoriste sve vaučere jer je za njih godinama unazad veliko interesovanje. Banjama na jugu Srbije, koje nemaju tu tradiciju, potrebni su dodatni podsticaji za razvoj i tražićemo da se za ove banje osigura neki siguran broj vaučera koji će se za njih izdavati. Uostalom i  smisao ovih vaučera je razvoj turizma, tako da je ova akcija za našu banju od velikog značaja“, kaže predsednik gradske opštine Niška Banja.

Besplatni vaučeri postoje od 2015. godine u okviru kampanje Vlade Srbije pod nazivom „Moja Srbija“, a koja za cilj ima promociju domaćih turističkih destinacija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com