Društvo

(VIDEO) Akva-park u Niškoj Banji već ima neke potpuno završene bazene

U toku je druga faza izgradnje akva-parka u Niškoj Banji, ona podrazumeva uređenje dodatnog sadržaja.

Bazeni koji su deo akva-parka u Niškoj Banji se uveliko završavaju, izvedene su podzemne instalacije za sve bazene a neki od bazena su i ofarbani i potpuno završeni.

Zatvoreni kompleks za sada ima izgrađen bazen, spratove i krov a trenutno se uređuje unutrašnjost zgrade.

“Izgradnja akva parka teče svojom dinamikom i u ugovorenom roku. Puštanje u rad je planirano za narednu godinu”, rekao je Dušan Živković, predsednik Gradske opštine Niška Banja.

Idejno rešenje akva parka izradio je Zavod za urbanizam Grada Niša a za to rešenje dobio je prvu nagradu na Međunarodnom salonu urbanizma. Buduću turističku atrakciju Niške Banje gradi konzorcijum firmi koji je pobedio na tenderu za izradu dokumentacije i izgradnju prve faze, beogradski Alex E&C d.o.o, a tu su još i Krip-inžinjering iz Beograda i Vodogradnja.Ugovoreni rok izgradnje je tri godine.

Iz budžeta Grada Niša za sve tri godine, biće izdvojeno blizu milijardu i 700 miliona dinara.

Akva-park zauzima površinu od 5,4 hektara na lokaciji Lozni kalem. Fudbalski savez Srbije će u blizini akva parka graditi fudbalski kompleks “Mini Pazova”.

A ovako će prema idejnom rešenju izgledati akva-park kada bude završen.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Za ljude koji vole da plivaju ovde nema mesta,akva park bez olimpijskog bazena je malo bzvz.

    1. Za ovoliki grad, ko li je ovo projektovao? Ovo je u rangu Doljevackog akva parka.Kad bi se uradilo kako treba to bi bio ponos Nisa i niskog turizma.Nedostatak vizije i nedostatak elementarne inteligencije…..

  2. Ma, bez zurbe! Onima, kojima je obecavano, sad imaju decu, nek njihovi unuci se nadaju!

  3. Nisam video na ovom snimku neko mesto za parking. Trebalo bi da planiraju par stotina mesta za parking. Mozda se i varam. Nadam se da se varam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com