DruštvoSport

DVORANA, PA OLIMPIJSKE IGRE: Vatanabe Morinari na treningu niških gimnastičara

NIŠ DOBIJA NACIONALNI GIMNASTIČKI CENTAR

Niš je spreman da postane sedište nacionalnog gimnastičkog centra, rečeno je u razgovoru Dušice Davidović, zamenice gradonačelnice Niša, sa Vatanabeom Morinarijem, predsednikom Međunarodne gimnastičke federacije i dr Sašom Veličkovićem, predsednikom Gimnastičkog saveza Srbije.

U razgovoru, u kojem su učestvovali gradski većnik Aleksandar Stojičić i gradski urbanista Tanja Todorović, načelno je prihvaćen predlog urbaniste da se novi gimnastički dom sagradi u dvorištu Osnovne škole „Mika Antić“, gde je i ranije bio planiran.

Očekuje se da će u finansiranju učestvovati i Ministarstvo sporta, a da će se Međunarodna gimnastička federacija pridružiti svojom donacijom. Niš će sigurno ustupiti zemljište za izgradnju objekta i preuzeti troškove njegovog kasnijeg održavanja.

„Grad koji ima vekovnu tradiciju u gimmnastici i vodeće rezultate u nacionalnim granicama, mora da razmišlja i o uzdizanju svojih sportista do nivoa Olimpijskih igara. To je u gimnastici nemoguće bez odgovarajuće dvorane i zato podržavamo ovu inicijativu“, rekao je Vatanabe Morinari.

Predsednik svetske gimnastičke organizacije posetio je lokaciju u školi „Mika Antić“, na kojoj bi trebalo da se sagradi gimnastički dom i organizuje aktivnost budućeg nacionalnog gimnastičkog centra Srbije. On je bio gost na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, a zatim je posetio trening niških gimnastičara, gde su ga pozdravili i gimnastičari iz pojedinih gradova u regionu.

Morinari je iz Niša otputovao u Beograd, gde će imati sastanke u Skupštini Grada Beograda i Ministarstvu za omladinu i sport. Potom je predviđena radna večera u japanskoj ambasadi, na kojoj će učestvovati i funkcioneri Olimpijskog komiteta Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com