Sport

Niš dobija najmoderniju gimnastičku dvoranu u Čairu

Niš će dobiti najmoderniju gimnastičku dvoranu, rekla je gostujući na TV Belami direktorka Sportskog centra Čair Branka Aranđelović.

Ona je precizirala da će ova dvorana da se nalazi između pomoćnih terena Fudbalskog kluba Radnički i kompleksa otvorenih bazena Čair.

Ranije se već govorilo o tome da je Nišu potrebna gimnastička dvorana gde je još februara 2021. godine dr Saša Veličković, profesor na niškom Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, selektor muške gimnastičke reprezentacije Srbijei šef stručnog štaba muškog tima Gimmnastičkog kluba Niš kada je postao predsednik Gimnastičkog saveza Srbije govorio baš o tome koliko je ovako velikom gradu potrebna dvorana. Tada je Veličković rekao da će naredne četiri godine da posveti borbi da se deci Srbije vrati gimnastika, da se Nišu vrati gimnastička dvorana i da se gimnastici vrati nekadašnje dostojanstvo.

“Ne očekujem potpuni uspeh, ali svaki pomak bio bi dragocen”, rekao je tada Velčković.

Svetska gimnastička federacija spremna je da pomogne izgradnju gimnastičkog centra u Nišu. To je izjavio Morinari Vatanabe, predsednik Svetske gimnastičke federacije, u svom godišnjem izveštaju podnetom nazasedanju Kongresa ove organizacije, održanom u Istanbulu još 2022. godine.

Niški gimnastičari rame uz rame sa gimnastičarima iz Prokuplja pokazuju izuzetne rezultate, na takmičenjima svih nivoa godinama unazad i zato je dvorana normalan sled događaja.

Direktorka sportskog centra pojasnila je da u godini jubileja kada ovaj centar proslavlja pola veka postojanja nočekuje još neke promene u funkcionisanju samog centra, neke nove obaveze ali i puno lepih dešavanja.

“Očekujemo ove godine i da tereni Rovče budu pripojeni Sportskom centru Čair kako bi mi kao centar i grad mogli da brinemo o njima”, rekla je Aranđelović gostujući u jutarnjem programu.

BESPLATNO kuglanje za penzionere, za najbolje učenike teretana i školica stonog tenisa, prijave još danas

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. I treba. Imamo mnogo savitljivih gradjana.
    Posebno sa savitljivom kičmom. Mogu most da naprave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com