Sport

Nišlija vatrogasac najbolji gimnastičar na nacionalnom takmičenju posle više od 20 godina

MILJKOVIĆ POBEDNIK DRUGOG KOLA GIMNASTIČKOG KUPA SRBIJE

Aleksandar Miljković, prvotimac šampionskog Gimnastčkog kluba „Niš“, odneo je ubedljivu pobedu u drugom kolu Gimnastičkog kupa Srbije, održanom u Kostolcu. Miljković je osvojio zlatne medalje na krugovima, razboju i vratilu, srebrnu u preskoku i bronzanu na konju s hvataljkama, dok je u parteru bio četvrti.

Na taj način Miljković se domogao drugog mesta u ukupnom plasmanu (sezona proleće – jesen), iza mladog i perspektivnog Andreja Dolića iz novosadske Vojvodine. Doliću su trijumf doneli bodovi osvojeni u maju mesecu, ali ovog puta Miljković je bio uspešniji od njega u čak pet od ukupno šest disciplina.

Aleksandar Miljković je dočekao svoju šansu za pobedu na nacionalnom takmičenju posle više od 20 godina upornog bavljenja gimnastikom! Ima 31 godinu, zaposlen je (vatrogasac), izdržava porodicu i nema previše vremena za svakodnevne treninge, koji su u gimnastici neophodni. Zato je u niškom timu godinama bio četvrti član, uz trojicu višestrukih šampiona (Paunović, Đorđević, Veličković).

Kad se veteran Paunović povukao, Miljković je postao jedan od stubova tima, zbog čega je morao ozbiljnije da trenira. Pošto ostala dvojica nisu mogla da nastupe u Kostolcu, Miljković je na najbolji način iskoristio svoju šansu.

“Ovaj rezultat potvrđuje da je tim Niša ostao dovoljno ujednačen da i narednih godina bude glavni favorit za titulu ekipnog prvaka države. Vežbaću dok to moje telo može i dok mi gimnastika bude predstavljala zadovoljstvo”, kaže Miljković.

Piše: Zoran Marijanović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com