Sport

Pozlatile se nade niške gimnastike

Najmlađi članovi Gimnastičkog kluba „Niš“, uzrasta do 8 godina, osvojili su zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji Pionirske gimnastičke lige Srbije za 2023. godinu, koja je okončana takmičenjem u Kostolcu.

Niški gimnastičari su već godinama šampioni Srbije u seniorskoj konkurenciji, a nade u dobar dalji razvoj ovog sporta pozlatili su dečaci Jovan Nedeljković, Veljko Mihajlović i Mihajlo Mihajlović. Oni su bili najuspešniji u višeboju nakon prolećnog i jesenjeg dela takmičenja, ostavivši za sobom rivale iz prokupačkog Topličanina i Partizana iz Kostolca. Lep uspeh postigli su i Prokupčani, čije su ekipe osvojile srebrne medalje u kategorijama do 8 i 12 godina.

Zlatne medalje za pojedinačni plasman u Ligi za ovu godinu doneli su jugoistoku najmlađi i najstariji pionir – Jovan Nedeljković iz Niša (8 godina) i Uroš Grujić iz Prokuplja (14). Srebro je pripalo Vukanu Vukašinoviću (do 8) i Urošu Đorđeviću (10) iz Topličanina, a bronza Kosti Hadžiću (8, Topličanin) i Petru Pekiću (14) iz Niša.

Konačan poredak u ovogodišnjoj pojedinačnoj konurenciji biće poznat 19. novembra nakon finala po spravama u Kostolcu. U finalu će, u svakoj od šest disciplina, nastupiti po osmorica najuspešnijih sa ovogodišnjih nadmetanja. Radi ravnomernijeg razvoja gimnastike po regionima, u finalnim borbama će, u svakoj disciplini, učestvovati najviše po dva takmičara iz jednog kluba.

U jugoistočnoj Srbiji su pravo nastupa u finalu stekla ukupno 23 takmičara – iz Niša 9, Prokuplja 8, Knjaževca 3, Pirota 2 i Paraćina 1.

Piše: Zoran Marijanović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com