Društvo

Na današnji dan umro Nebojša Glogovac: Više puta nagrađivan na Filmskim susretima i ima ulicu u Nišu

Na današnji dan 2018. godine preminuo je Nebojša Glogovac, filmski, televizijski i pozorišni glumac.

Nagrađivan je nekoliko puta na Filmskim susretima u Nišu.

1995. godine dobio je nagrada Car Konstantin za najbolju mušku ulogu u filmu Ubistvo s predumišljajem, 2000. Gran pri Naisa za uloge u filmovima Nebeska udica i Ranjena zemlja, – zatim 2006. dobija nagrada za najbolju epizodnu ulogu u filmu Sutra ujutru, 2007. Gran pri Naisa za uloge u filmovima Hadersvild i Klopka, -2010. Gran pri Naisa za ulogu u filmu Žena sa slomljenim nosem,2017. Gran pri Naisa za ulogu u filmu Ustav Republike Hrvatske.

U naselju Deveti maj u Nišu nazvana je ulica po Glogovcu.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Karcinom pluća na veliku žalost otkrio je u podmukloj fazi, i nije uspeo da se izbori sa bolešću. 9. februara 2018. godine preminuo je u 49. godini. Glogovac za samo dva meseca izgubio je bitku. Agresivan kancer pluća koji se “rodio” u njegovim plućima, brzo je matastazama napao i njegovu jetru zbog čega nije mogao da se operiše uprkos svim naporima lekara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com