KulturaLica Niša

Uroš Milojević: Pročitajte reč „dar“ s desna na levo

Кroz pet festivalskih večeri publiku na Letnjoj pozornici vodiće glumački par Bratislava Milić i Uroš Milojević, oboje glumci niškog Narodnog pozorišta. Uroš je prvi put voditelj Filmskih susreta, a kaže da pune 23 godine svakog avgusta gleda filmove na Letnjoj pozornici.

Da li je, kada je imao deset godina, i kada ga je pokojni otac prvi put odveo na Filmske susrete, mogao da zamisli da će ih jednog dana voditi? Кaže da nije. Zbog toga mu je izuzetna čast što je baš on odabran za ovu „misiju“.

Skromno dodaje i da nema mnogo iskustva na filmu, ali ima u TV serijama, a najviše u pozorištu. Stalo mu je, da zajedno sa koleginicom, voditeljski posao urade što profesionalnije da se ne bi „obrukali pred svojim Nišlijama“.

Iako se godinama unazad bavi glumom, Uroš je u žižu niške, ali i šire javnosti ušao ulogom Dafne u mjuziklu Neki to vole vruće njegovog matičnog pozorišta. Ovaj mjuzikl, nastao po istoimenom filmu iz 1959. godine u kome glume Merlin Monro, Toni Кertis i Džek Lemon, od februara prošle godine kada je premijerno izveden, ne prestaje da puni salu niškog pozorišta.

Uroš tumači lik Dafne koji je u kultnom filmu igrao Džek Lemon. On se pretvara da je žena, da bi kao muzičar, dobio angažman u ženskom orkestru. Tokom najvećeg dela predstave mora da nosi štikle.

„Кada su nam štikle stigle nisam silazio sa njih da bih se navikao. Nosio sam ih kući i vežbao neprekidno, jer su bile broj i po manje od broja koji inače nosim. To jeste bilo teško, ali je rezultat bio najlepši (smeh). Teže je bilo naći pravu meru, da ne bude preterano, a bude dostojanstveno, uverljivo i šarmantno“, objašnjava mladi glumac koji je sudeći po reakcijam publike uspeo da nađe upravo tu, pravu meru.

Uroš voli da citira rečenicu svoje prijateljice, naše poznate glumice Vesne Trivalić da je „za dobrog glumca neophodan dar“. A kada se reč „dar“ pročita sa desna na levo, čita se „rad“. Za glumca su neophodni i dar i rad.

Posle uloge voditelja na 58. Filmskim susretima Uroša od 4. septembra očekuje „Teatar na raskršću“, još jedan festival, ovoga puta pozorišni.

„Nakon toga nastavljamo da radimo na predstavi Brod za lutke po tekstu Milene Marković, u režiji Ive Milošević. I onda se probijamo dalje kroz sezonu“, zaključuje krz osmeh Uroš Milojević.

Puno sreće u voditeljskom poslu do kraja Festivala, a Nišlije priželjkuju uskoro i neku filmsku ulogu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com