Društvo

Moravske regata u čast učitelja Videna Jovanovića

U cilju podrške aktivnostima udrženja građana i unapređenja saradnje u oblasti sportsko rekreativnih programa, zaštite životne sredine, Gradska opština Palilula Niš u saradnji sa Udruženjem rekreativnih ribolovaca «EKO FIŠING», organizuje u subotu, 30.septembra 2023. sportsko-rekreativni program 9.MORAVSKA REGATA -„UČITELJ VIDEN JOVANOVIĆ”.

Prema najavama, okupljanje učesnika je kod mosta u Mramoru od 11:00 sati, a start je zakazan u 12:00 sati. Cilj je u selu Lalinac gde učesnike regate, nakon jednočasovne plovidbe očekuju od 14:00 sati majstori riblje čorbe i svečanost uručenja priznanja najuspešnijima.

Foto: Dragan Vidojković

Predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković sa saradnicima, članovima Organizacionog odbora, stručnim timom, očekuju uspešno održavanje manifestacije.

MORAVSKA REGATA se organizuje od 2014.godine u spomen na Videna Jovanovića, hrabrog učitelja OŠ „Branko Miljković” u Nišu koji je tragično stradao 1998. godine na Vlasinskom jezeru, spašavajući svoje učenike. Devojčicu je spasio ali se zajedno sa dečakom Mladenom Pejčićem utopio. To su bili učenici njegove poslednje generacije u školi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com