Sport

Mlada teniserka iz Niša osvojila titule širom sveta! Anastasija je igrala za REPREZENTACIJU SRBIJE

Sekcija sportskih novinara uručila joj je nedavno priznanje kao najboljoj među najmlаđim sportistima Niša - Anastasijа Cvetković, takmičarka TAŽ

Devojčica koja je ušla u najuži izbor za prvu zvaničnu nagradu Sekcije sportskih novinara u Nišu „Najbolji mladi sportista Niša za 2023. godinu“ vredna je svake pažnje.

Anastasija Cvetković iz Doljevca kod Niša, ima samo petnaest godina, a spisak njenih uspeha u tenisu je dugačak.

Foto: privatna arhiva

Njena majka, Tina Cvetković, otkriva za Niške Vesti da je devojčica počela da se bavi tenisom kada je imala samo četiri godine.

„Njena starija sestra je u to vreme počela da se bavi tenisom, pa se Anastasija ugledala na nju i želela da se oproba u tome.“

Tako mala, znala je šta želi u životu, a Tina naglašava da je i danas tako.

Foto: privatna arhiva

Ona je prvobitno počela da trenira tenis sa trenerom, ali je zbog uslova ubrzo prešla na „Tenisku akademiju Živković“ u Nišu.

Ova mlada sportistkinja osvojila je brojne titule: Šampionka Srbije u dublu do šesnaest godina, šampionka singla Tennis Europe turnira u Nišu, šampionka i vicešampionka singla u dubla na Tennis Europe turnirima u Bugarskoj, Crnoj Gori, Bosnu u Albaniji… Takođe se nalazi na listi top osam igračica po rejtingu Tennis Europe.

Svaki roditelj bi bio ponosan na ovakve uspehe deteta, a Anastasijina mama ističe da je pored toga što je dobra u sportu, ona je i jedno zaista dobro dete.

Ponose se svim nagradama, ali su ipak najponosniji na osvojeno treće mesto na turniru Tennis Europe u Monte Karlu, gde je Anastasija otišla sa povredom i ipak postigla uspeh.

„Pre toga se povredila na treningu, nije mogla adekvatno da se pripremi, ali je otišla na takmičenje i vratila se sa osvojenom medaljom.“

Nakon tog turnira otišla je u Španija, gde je igrala za Reprezentaciju Srbije u turnirima do šesnaest godina.

Foto: privatna arhiva

Ovako ozbiljno bavljenje sportom zahteva puno odricanja, napora i treninga, a kada je upornost prisutna, uspeh je neminovan. Anastasija trenira svakog dana – ima individualni trening, trening u grupi i kondicioni trening.

Ove brojne obaveze teško je uskladiti sa školskim obavezama, te su njeni roditelji našli rešenje i upisali je u privatnu medicinsku školu.

„U Osnovnoj školi bila je odličan đak sa svim peticama, a i sada se trudi da škola ne „trpi“.

Anastasijina želja je da tenis bude njena profesija i sve ide ka tome da će tako i biti. U planu joj je da nastavi vredno da radi i osvaja još puno nagrada.

Sada je na redu Državno prvenstvo koje će biti drugog januara u Beogradu.

Sekcija sportskih novinara uručila je Anastasiji nedavno priznanje kao najboljoj među najmlаđim sportistima Niša – Anastasijа Cvetković, takmičarka TAŽ

Foto: privatna arhiva

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com