DruštvoSport

Teniser Nikola Jović: Cilj mi je da se plasiram u 100 najboljih juniora na svetu

U Gradskoj kući danas je organizovan prijem za šesnaestogodišnjeg tenisera Teniske Akademije Živković, Nikolu Jovića koji je među 10 najuspešnijih u tom sportu u Evropi prema najnovijoj rang listi tenisera u kategoriji do 18 godina. Nikola je i reprezentativac Srbije u svojoj kategoriji, a tenis trenira od svoje četvrte godine.

Nikola je u znak zahvalnosti gradonačelnici poklonio potpisanu tenisku lopticu, kao prvi novogodišnji poklon.

 

“Kada znate da ste ga dobili od najboljeg tenisera juniora, Nišlije, koji je jedan od najboljih pet u Evropi, onda je to zaista za ponos. Neka mu ova loptica, koju je poklonio meni, donese mnogo uspeha i neka se seća ovog susreta. Ja sam njemu poklonila, enciklopediju zamenitih ličnosti Niša i poželela da se vrlo brzo nađe njegovo ime u jednom ovakvom izdanju”, poručuje Sotirovski.

Sotirovski je podsetila da je Nikola prošle godine bio stipendiran od strane Grada.

“Posebno mi je drago što je baš on prošle godine bio naš stipendista, stipendista Grada. Njegovi najbliži su prepoznali njegov talenat još kad je imao tek četir godine, a sada puni šesnaest, zaista smo kao Grad ponosni. Jedna poruka za njega i za sve mlade sportiste jeste da će Grad uvek stati uz mlade talente i pomoći koliko je to moguće”, poručuje Sotirovski.

Kako je najavila, sledeće nedelje biće izabran najbolji mladi sportista godine kao i najbolji kolektiv.

Foto: J.M.

 

“Ove godine sam se posvetio ITF turnirima, to su juniorski turniri na kojima učestvuju najbolji teniseri iz čitavog sveta do 18. godina. Ove godine sam osvojio tri titule u singlu, pet titula u dublu. Igrao sam tri –  četiri finala u singlu i oko desetak polufinala u singlu. Igrao sam i Tennis Europe turnire na kojima učestvuju predstavnici iz Evrope do 16 godina, a na toj evropskoj sceni imao sam tri trijumfa u singlu, dva finala u singlu i dve titule u dublu”, kazao je mladi teniser.

Prema njegovim rečima,  što se tiče planova za narednu godinu, prijavio se na juniorski Australijan Open koji se igra od 13. januara 2023. godine.

“Trebalo bi da igram kvalifikacije. Još uvek je neizvesno, veoma su restriktivni po pitanju viza. Ako kojim slučajem ne igram Australijan Open, igraću dva veoma prestižna turnira u Tunisu, serija ITF turnira, kategorije J200”, pojašnjava teniser TAŽ – a.

Cilj za sledeću godinu mu je kaže, da se plasira u 100 najboljih juniora na svetu, a početkom sledeće godine bi trebalo da bude memorisan među 200 najboljih na svetu.

“Na Akademiji gde treniramo su uslovi odlični, imamo veoma dobre trenere, ponekad zafali po neki igrač za sparing meč”, kaže kroz smeh Nikola.

Kao svog idiola, navodi, srpskog asa, Novaka Đokovića.

“Posebno mi je drago što je baš on prošle godine bio naš stipendista, stipendista Grada. Njegovi najbliži su prepoznali njegov talenat još kad je imao tek 4 godine, a sada puni 16, zaista smo kao Grad ponosni. Jedna poruka za njega i za sve mlade sportiste jeste da će Grad uvek stati uz mlade talente i pomoći koliko je to moguće”,  završava gradonačelnica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com