Društvo

Medijana nastavlja druženje sa porodicama i najmlađima

Crvene jabuke i krofne u susret proleću

Manifestacijom “Medijana za bebu više” u Svetosavskom parku, Gradska opština Medijana nastavila je druženje sa najmlađim sugrađanima, kojima su ovom prilikom deljene crvene jabuke, krofne, sokovi.

Foto: GO Medijana

„Ovom manifestacijom želimo da ukažemo na značaj roditeljstva i proširenja porodice i pridružimo se državnim merama u oblasti pronatalitetne politike, koja je prioritet u radu Medijane“, rekao je ovom prilikom predsednik opštine Nebojša Kocić.

Foto: GO Medijana

U okviru manifestacije, nadomak Hrama svetog cara Konstantina i carice Jelene, a u spomen na cara Konstantina, predsednik Kocić, dočekao je i uručio prigodne poklone roditeljima, čiji mališani nose ime Konstantin, a koji su rođeni u proteklih godinu dana.

Zajednički susret 10 porodica, koje su odlučile da njihovi sinovi ponesu ime cara Konstantina, obeležen je zajedničkom fotografijom i međusobnim upoznavanjem.

Foto: J.M.

„Susret sa mališanima koji nose ime prvog hrišćanskog cara simbolika je, kao i podsećanje na veličinu dela cara Konstantina i asocijacija je na Grad Niš i nišku Medijanu. Prvi put smo organizovali susret naših Konstantina, a želimo da to bude tradicija“ dodao je predsednik Nebojša Kocić.

Dvodnevnu manifestaciju otvorio je hor „Čarolija“, koji čine 40-ak talentovanih mališana. Tokom dva dana smenjivaće se 17 punktova, sa 17 različitih aktivnosti, na kojima će se sa mališanima družiti brojni likovi iz omiljenih crtanih filmova. Fotografisanje sa popularnom Barbi lutkom ili medvedićem, čarobni ćilim, pravljenje konfeta, medalja, narukvica prijateljstva, kolačića sreće i osmomartovskog poklona za mamu, bile su samo neke od zanimljivih aktivnosti, kojim Gradska opština Medijana želi da najmlađima ukaže na značaj druženja u odrastanju. Ceo događaj sniman je dronom.

Foto: J.M.

Druženje sa najmlađim sugrađanima biće nastavljeno u četvrtak, 7. marta 2024.godine, u Parku Sveti Sava, od 10 do 12 časova.

Foto: J.M.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com