Društvo

Ljubiša Samardžić dobija ulicu u Niškoj Banji

Nedavno preminuli glumac Ljubiša Samardžić koji je detinjstvo i mladost proveo u Niškoj Banji dobiće u ovoj niškoj opštini ulicu, potvrdio je za Niške Vesti Bojan Marinković, predsednik Komisije za promenu imena ulica i naseljenih mesta u Nišu.

Predlog da čuveni Smoki dobije ulicu stigao je od odbornice SDPS-a Sanje Jefić Branković.

www.youtube.com

“Mi u SDPS-u smo ovim predlogom hteli da odamo počast velikom čoveku koji je deo detinjstva proveo u našem gradu. On je pomogao Bati Živoinoviću u osnivanju Filmskih susreta i učinio toliko za našu kinematografiju”, rekla je Jeftić Branković za TV Zona Plus.

Bojan Marinković, predsednik Komisije za promenu imena niških ulica i naseljenih mesta potvrđuje da je predlog rado prihvaćen i da se već krenulo u realizaciju.

Foto: Bojan Marinkovic; privatna arhiva

“Razgovarali smo na tu temu sa odbornicom Jeftić Branković i ja sam odmah kao predsednik Komisije prihvatio predlog. Razmišljamo o centralnoj ulici ili čak o trgu. Sada samo i papirološki to treba da se završi”, potvrdio je za Niške Vesti Marinković.

Ovaj predlog je već naišao na odobravanje Komisije, sad samo treba Ministarstvo za lokalu samoupravu, da proveri da li takva ulica u gradu već postoji. Nakon pozitivnog mišljenja ministarstva predlog se vraća u Gardsku upravu posle čega ide na glasanje odbornicima u Skupštini grada.

Nakon nekoliko meseci legendarni Smoki, imaće svoju ulicu u Niškoj Banji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com