KulturaMoja priča

Leona pobrala sve simpatije i osvojila drugo mesto na XI Evropskom muzičkom festivalu „Zlatne iskre“ u Bugarskoj

Nišlijka Leona Stanojević osvojila je drugo mesto na XI Evropskom muzičkom festivalu  „Zlatne iskre“ (Zlatni iskri, Golden Sparkles).

Sedmogodišnja talentovana niška umetnica Leona Stanojević predstavljala je Srbiju na XI Evropskom muzičkom festivalu  „Zlatne iskre“ (Zlatni iskri, Golden Sparkles) koji je održan u Varni u Bugarskoj pre desetak dana. Mlada Nišlijka je festival učestvovala na poziv poznatog bugarskog kompozitora pesama za decu Dona Cvetkova koji je i potpredsednik Svetske asocijacije festivala i muzičara (WAFA).

Foto: Marina Z Stanojević, privatna arhiva

U konkurenciji 25 pesama, čiji izvođači su bila deca iz Bugarske, Rumunije, Ukrajine, Turske, Rusije, kompozicija Pesma na dar”, renomiranih niških autora Nenada i Dubravke Stošić koju je izvela Leona osvojila je drugo mesto, a Nišlijka je, kao jedina predstavnica Srbije, upečatljivim nastupom i glasom očarala žiri.

Leona Stanojević; Foto: Marina Z Stanojević, privatna arhiva

Leona je bila jedna od najmlađih takmičara ali to nije “smetalo” da osvoji nagradu za perspektivnog izvođača. Na Festivalu u Varni joj je već ponuđena saradnja sa nekoliko tekstopisaca i kompozitora iz više zemalja, kao i učešće na međunarodnim festivalima.

Leona je kao izvođač već trijumfovala na 24. festivalu Zlatna pčelica održanom u Nišu 2023. godine otpevavši pesmu istih autora Deci celog sveta”, (apsolutni pobednik festivala, izvođači: Leona Stanojević, Gala Mihailović, Lena Vučetić i Ilija Petrović) .

Leona je učenica prvog razreda osnovne škole “Učitelj Tasa” u Nišu i buduća učenica Muzičke škole u Nišu. Ona je od četvrte godine bila članica više dečjih horova u Nišu. Iako mlada, multitalentovana Leona pleni svojim mladalačkim šarmom i beskrajnim talentom.

Vreme je na njenoj strani, budućnost će pokazati, Leona je spremna za velika dela – Srećno malena!

Foto: Marina Z Stanojević, privatna arhiva

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com