Zdravlje

Konj sa zapregom povredio dečaka

Sedmogodišnji dečak povređen je juče kada se na sanitet Hitne pomoći zaleteo konj sa zapregom, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ova situacija dogodila se kada je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć pružala pomoć čoveku koga je udarila struja. U tom trenutku konj sa zapregom se zaleteo u masu i povredio dete, objašnjavaju.

U Univerzitetskom kliničkom centru Niš potvrđeno je da je dete primljeno juče na Kliniku za dečiju hirurgiju.

“Na prijemu je imao povrede glave i leve podlaktice kao i naprsnuće leve nadlakatne kosti. Povrede spadaju u lake telesne povrede. Majka deteta je na lični zahtev izvela danas dete iz bolnice”, kazali su medijima u niškom Kliničkom centru.

Ekipa Hitne pomoći intervenisala je u Mramorskoj ulici po prijavi da je jednog čoveka udarila struja u momentu kada je pomerao strujne kablove. Pao je sa visine. Hitna pomoć mu je pružila pomoć, ali je on već bio vitalno stabilan.

“U momentu dok je ekipa Hitne pomoći zbrinjavali čoveka, skupila se gomila ljudi. Tada se konj sa zapregom  zaleteo u masu. Došao je skroz  do naše ekipe, ali nije mogao da prođe pored saniteta i tom prilikom povredio je dete. Lekari su morali da zbrinjavaju u isto vreme i dete i čoveka koji je doživeo strujni udar”, govore u Hitnoj pomoći.

Sreća u nesreći je da se tu našao sanitet koji je sprečio konja sa zapregom da pređe u masu i povredi veći broj ljudi.

Koliko je konjskih zaprega u Nišu? Zakonom su zabranjene, praksa pokazuje suprotno

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com