Kultura

Koncert za violinu i klavir u NKC-u

Koncert za violinu i klavir biće održan u sali Niškog kulturnog centra, u utorak 23. aprila, sa početkom od 20 časova.

Ivana Jović – violina

Bojan Mladenović – klavir

Karte se mogu kupiti u Niškom kulturnom centru, po ceni od 300 dinara, sa popustom za đake, studente i penzionere po ceni od 200 dinara.

Ivana Jović je rođena 1979. u Nišu. Nižu i srednju muzičku školu završila je u Nišu, u klasi profesora Zorice Ilić. Diplomirala je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu. Postigla je izuzetno zapažene rezultate učestvujući u radu Interpretativnog studija violine profesora Dejana Mihajlovića, od 1996. godine. Pohađala je kurseve Anne Lindal i Joacima Svenhedena (Švedska). Tokom školovanja učesnik je mnogih takmičenja.

Brojne uspešne koncerte, održala je kao solista i kao član kamernih ansambala na prostoru bivše Jugoslavije (Srbija,Slovenija,Hrvatska…) Nastupala je u Etnografskom muzeju u Beogradu, Ruskom domu, galeriji Akademije nauka i umetnosti, paviljonu Cvijeta Zuzorić, galerija Srbija u Nišu i Niškom simfonijskom orkestru.

Više puta nastupala je kao solista sa Niškim simfonijskom orkestrom. Bila je stalni član beogradskog kamernog orkestra Pro Classica, Beogradske Opere i orkestra Radio Televizije Beograd.

Bila je stalni član orkestra Concentus Rivensis u Švajcarskoj do 2015 godine kao i stalni član kvarteta Balkanji u Cirihu.

Zaposlena je kao profesor violine u Muzičkoj školi u Nišu.

Bojan Mladenović (1983) diplomirao je 2007, a specijalizirao 2013.godine na Odseku za klavir FMU u Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković. Stručno se usavršavao na kursevima A. Valdme (Estonija), K. Gekića (Hrvatska) i J. Kota (Ukrajina). Upisao je doktorske studije,2009 godine, na FU u Nišu.

Ostvario je trajne snimke za RTS, FMU Beograd i FU Niš.

Osvojio je brojne nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Od 2007. godine radi na Fakultetu umetnosti u Nišu Trenutno je u zvanju višeg umetničkog saradnika na Katedri za gudačke instrumente.

Njegova intenzivna umetnička delatnost ogleda se u veoma čestim javnim nastupima. Nastupao je sa Niškim simfonijskim orkestrom i orkestrom Imperio kao solista, kamernim orkestrom Constantinus, trijom Constantinus, trijom Anima, trijom Niški virtuozi, ali i sa mnogim Solistima i mladim talentima.

Osim brojnih koncerata u prestižnim koncertnim dvoranama u zemlji, koncertirao je i u Italiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i

Makedoniji. Učestvovao je na muzičkim festivalima NIMUS, Nishville, Spectrum (Slovenija), ArtLinkfestival mladih talenata, Sarajevska zima (BiH). Nastupio je na pet koncerata u okviru projekta Nacionalna koncertna sezona kao i na više koncerata u okviru Koncertne sezone FU Nišu.

PROGRAM

V.A.Mocart

Sonata br.25 za violinu i klavir Ge-dur

Allegro con spirito

Allegro

V.A. Mocart

Sonata K 380 za violinu i klavir Es-duru

Allegro

Andante con moto

Rondo

PAUZA

A. Dvoržak

Sonatina opus 100 za violinu i klavir

Allegro risoluto

Larghetto

Scherzo

Finale

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com