Promo vesti

KOLONOSKOPIJA U POLIKLINICI HUMAN

Poliklinika Human je jedna od vodećih poliklinika iz oblasti opšte i interne medicine, biohemijske, mikrobiološke i patohistološke laboratorije.

Šta je kolonoskopija?

Kolonoskopija je pregled debelog creva koji omogućava utvrđivanje uzroka tegoba, odnosno patološke (bolesne) promene i njeno rano prepoznavanje i lečenje. Pre kolonoskopije, obavezna je konsultacija sa lekarom o neophodnosti i načinu izvođenja planirane procedure.

Hu

Kako se kolonoskopija obavlja u poliklinici Human?

Pregled se obavlja uz pomoć savitljivog optičkog instrumenta (endoskopa) koji omogućava pregled debelog creva. Uduvavanjem vazduha gube se nabori organa za varenje, tako da se bolesne (patološke) promene mogu bolje uočiti. Ako je to potrebno (neophodno), mogu se tokom pregleda uzeti uzorci tkiva pomoću malih klješta.

Koje pripreme su potrebne?

Da bi se debelo crevo moglo pravilno pregledati, potrebno je da ono bude adekvatno očišćeno tj bez ostatka hrane. Neophodno je striktno pridržavanje uputstva za čišćenje creva pre pregleda.

Kakve su prednosti?

Kolonoskopskim pregledom i patohistološkim analizom u datom slučaju, patološke promene se sa velikom sigurnošću uočavaju i dijagnostikuju. Kolonoskopiju i uzimanje isečka za analizu u poliklinici Human rade eminentni stručnjaci iz oblasti gastroenterologije sa velikim iskustvom u radu. Neophodne patohistološke analize obavljaju se u patološkoj laboratoriji poliklinike Human, u kojoj stručni tim patologa uz pomoć najsavremenijih aparata izdaje tačne i precizne rezultate u najkraćem roku.

Na šta treba obratiti pažnju?

U odnosu na naknadno unošenje hrane i ostala pravila ponašanja, pridržavajte se, obavezno saveta lekara. Ukoliko ste dobili injekciju za smirenje ¡/¡li protiv bolova, smete, najranije nakon 24 časa da aktivno učestvujete u saobraćaju. Dalje u istom ovom vremenskom razdoblju ne bi trebalo da donosite važne odluke ili da radite za opasnim mašinama. Nakon ambulantnog pregleda neko treba da dodje po Vas

Ako osetite bolove ili druge tegobe (npr. vrtoglavica, mučnina, krv) neodložno se obratite lekaru.

Koji rizici/komplikacije su mogući?

Pregled debelog creva je u današnje vreme rutinski postupak sa malo rizika. Uprkos najvećoj predostrožnosti, moguće je u retkim prilikama da dodje do komplikacija.

Poliklinika HUMAN
Bul. Dr. Zorana Ðinđića 14-24
018/538-889
018/538-890
060/23-02-023
FaceBook
www.poliklinikahuman.rs
info@poliklinikahuman.rs

Sve konsultacije, informacije i zakazivanje pregleda možete obaviti lično, u poliklinici Human u Nišu, na adresi Bul. dr Zorana Đinđića 15, ili putem telefona 018/300-230.

Tačni i precizni rezultati, izdaju se u najkraćem roku.

Sve laboratorije su akreditovane prema SRPS ISO: 15189 standardu.

Dobro došli u polikliniku HUMAN

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button