Društvo

Kolo pod maskama: Folkloraši jednostavno bez igre ne mogu

Ansambl narodnih igara i pesama “Mozaik” iz Niša održao je minule nedelje javni čas sa svojim i novim članovima ispred Mesne kancelarije “Medijana” gde su i njihove prostorije.
Kako bi apelovali na sve mere predostrožnosti, javni trening smo nazvali MOZAIK U KOLU POD MASKAMA, kaže za Niške Vesti Marjan Zdravković, osnivač ansambla.

“Prvi javni trening folklora održali smo u selu Hum gde Mozaik ima svoje istureno odeljenje, a narednog dana održali smo drugi javni čas ispred prostorija Mesne Kancelarije Medijana, gde organizujemo naše treninge. Javni čas je vodio umetnički rukovodilac Dečijih grupa Miloš Denić”, kaže Zdravković.

Pozvani su bili svi prijatelji Mozaika i komšije, da pogledaju kako izgleda jedan naš trening, samo što su ovog puta zbog novonastale situacije održali čas na otvorenom.
U KOLU POD MASKAMA – MOZAIK
Najmlađi Mozaikovci su se slikali u narodnoj nošnji što je posebno interesantno bilo za mnoge. Fotografije su rađene za godišnjak ansambla, a u planu je i časopis koji je u planu da izađe do kraja godine. Ovaj časopis biće posvećen tradiciji i očuvanju Niša i okoline.

“Obzirom na aktuelnu situaciju sa Virusom Kovid 19, najmlađi Mozaikovci su na nekim fotografijama sa maskama kao apel da moramo štititi sebe i druge u svom okruženju.Veoma smo ponosni na sve naše članove jer smo uspeli da tokom ove teške situacije za sve folklorne ansamble pa i za nas održimo kontakt i svakoga dana budemo podrška našim članovima. Prosto smo želeli da sa našim članaovima budemo možda i u najtežim trenucima da im pokažemo da smo uvek tu za njih”, završava Zdravković.

MOZAIK

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com