KulturaMoja priča

Još jedan neobičan mozaik umetnice iz Niša – Beograd od čipova i kablova

Umetnica iz Gračanice koja živi u Nišu Danica Maksimović završila je ovih dana mozaik grada Beograda, koji je, kao i mozaik Niša i portret Nikole Tesle koje je ranije izradila, napravila od elektronskog otpada, uglavnom kompjuterskih komponenti i podlozi od reciklirane plastike.

Mozaik grada Beograda velikih je dimenzija, dužine 115 centimetara i širine 80 centimetara, a premijeno će biti predstavljen na „Zemun Festu“.

Maksimović je kazal da će festival u Zemunu biti održan od 24. do 28. avgusta, a izložba „Preko Dunava“ biće održana 26. i 27. avgusta od 18 časova na Letnoj pozornici na Zemunskom keju.

„Zahvaljujem organizaciji „Zemun Fest“, organizatoru Nikoli Rajičiću i Sanji Rajičić, marketing stručnjaku, koji su me videli na izložbi u galeriji „Parobrod“ aprila ove godine, prepoznali moj rad i pozvali me da učestvujem“, izjavila je Maksimović.

Foto: Teodor Srećković

Plakat kojim se najavljuje zložba ilustrovan je upravo mozaikom grada Beorada koji je uradila umetnica iz Niša.

„Uradila sam ovo delo inspirisana svim lepim događajima, izložbama i susretima koji su mi se dogodili u našem glavnom gradu. Odlučila sam da mu poklonim posebnu pažnju time što ću napraviti mozaik“, rekla je Maksimović.

Foto: Teodor Srećković

Osim tri pomenuta mozaika većih dimenzija, Maksimović je uradila i dva mozaika malih dimenzija “Sunce” i “Sijalica”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com